Susijengi vei taistellen huikean EM-trillerin – MM-pronssimitalisti kaatui jatkoajalla!

Suomen ja Ranskan välinen ottelu oli tiukkaa taistelua, mutta Susijengi Lauri Markkasen johdolla ei antanut periksi.

Suomen ja Ranskan välinen ottelu oli tiukkaa taistelua, mutta Susijengi Lauri Markkasen johdolla ei antanut periksi. (Kuva AOP)

Jamar Wilson ratkaisi voiton Suomelle viisi sekuntia ennen loppua nostamalla ratkaisevan korin.

KORIPALLO Susijengin EM-kotikisat alkoivat rymisten, kun Hartwall Arena täyttyi äärimmilleen Ranska-ottelussa. Loppuunmyytyä ottelua seurasi paikan päällä komeat 12 167 katsojaa, mikä on ylivoimaisesti suurin yleisömäärä suomalaisessa koripallohistoriassa.

Suomen koripallomaajoukkueiden aiempi katsojaennätys oli 11 500, joka saavutettiin 7. kesäkuuta vuonna 1966 Suurkisojen yhteydessä Helsingin Olympiastadionilla pelatussa maaottelussa Suomi–Ruotsi.

Eivätkä katsojat joutuneet pettymään, sillä heille tarjottiin huima koripallotrilleri. Suomi kaatoi hallitsevan EM- ja MM-pronssimitalisti Ranskan jatkoajan jälkeen koripallon EM-kisoissa 86–84.

Suomi aloitti hyvin ja johti avausneljänneksen jälkeen 23–15, mutta toisella neljänneksellä koitti sysimusta hetki. Ranska voitti alkuminuutit 10–0. Suomi teki neljänneksellä vain yhdeksän pistettä, mutta kiri Ranskan karkumatkan vain yhteen pisteeseen puoliaikaan mennessä.

Kolmannella neljänneksellä Susijengistä esiin astui nuori tähtemme Lauri Markkanen, jonka johdolla käynnistyi Suomen kiri.

– Aloimme pelaamaan kovempaa, NBA-sopimuksen kesällä tehnyt tehnyt Markkanen kommentoi.

Jamar Wilsonin viime hetken kori tasoitti ottelun ja vei sen jatkoajalle lukemin 72–72. Jatkoajalla Lauri Markkasen kolmonen nosti Suomen jo 84–79-karkumatkalle. Ranska pääsi kuitenkin tasoihin oman NBA-tähtensä Evan Fournierin johdolla.

Jatkoaika huipentui samalla tavalla kuin varsinainen peliaikakin. Jamar Wilson ratkaisi voiton Suomelle viisi sekuntia ennen loppua nostamalla kahden pisteen arvoisen korin.

Suomen paras pistemies oli Lauri Markkanen 22 pisteellä. Saku Salinin sekä Tuukka Kottin saldo oli 14 pistettä, Jamar Wilsonin 12 pistettä.

Suomen ottelut jatkuvat lauantaina Sloveniaa vastaan.

Kommentoi Facebookissa