Susijengille elintärkeä voitto – EM-kisapaikka varma

Suomen Susijengi taistelee paikasta koripallon 2022 EM-turnaukseen

Suomen Susijengi saavutti paikan koripallon 2022 EM-turnaukseen. (Kuva AOP)

Suomen Susijengi on erittäin lähellä EM-kisapaikkaa voitettuaan perjantaina Sveitsin koriluvuin 92-84.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi nähdään seuraavassa EM-turnauksessa, joka pelataan vuonna 2022. Perjantaina Georgiassa Susijengi otti voiton Sveitsistä koriluvuin 92-84 ja kisapaikka varmistui myöhemmin illalla, kun Serbia voitti Georgian.

Suomi johti ottelua kolmannella neljänneksellä parhaimmillaan 27 pisteellä. Viimeisellä neljänneksellä Susijengiltä loppui kuluttavan pelityylin myötä bensa ja Sveitsi sai Suomen pelin myös aika lailla sekaisin siirryttyään paikkapuolustukseen.

Sveitsi pääsikin lopussa vain viiden pisteen päähän. Lopussa Susijengin hermo kuitenkin kesti ja voitto tuli piinaavien vaiheiden jälkeen.

Suomen parhaimmistoa Sveitsi-ottelussa olivat Petteri Koponen ja Edon Maxhuni. Myös nuoret Mikael Jantunen ja Elias Valtonen väläyttelivät ottelun alussa.

Suomen kenties kaikkien aikojen paras koripalloilija Koponen ei ole parhaassa kunnossaan, mutta hän pelaa yhä tasolla, johon Sveitsin tasoisen joukkueen on vaikea vastata.

Juttuvinkki: Historiallinen suomalaissaavutus – Olympiakomitea ei ensin suostunut tukemaan

Koponen oli Suomen paras pistemies heitettyään 21 pistettä. Maxhuni heitti 17 ja Sasu Salin 15 pistettä.

Vaikka Susijengi viimeisellä neljänneksellä sulikin, oli tuloksena komea työvoitto. Paine otteluun lähdettäessä oli kova, koska voitolla Sveitsi olisi todennäköisesti pudottanut suomalaiset EM-kisoista.

Sveitsi-ottelussa pelattiin myös Susijengin uskottavuudesta ja kaupallisesta tulevaisuudesta. Putoaminen EM-kisoista olisi ollut suomalaisen koripalloilun näkyvyyden kannalta katastrofi.

Susijengin kisapaikka varmistui myöhemmin perjantaina, kun Serbia voitti Georgian pistein 92-66. Sunnuntaina Suomi pelaa vielä merkityksettömän ottelun Georgiaa vastaan.
Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Uskottavuus puntarissa – tappio olisi Susijengille totaalinen katastrofi

Kommentoi Facebookissa