Susijengille karmea tappio – ”Joskus voi olla mieltä tyhjentävää ottaa kunnolla turpaan”

Kuva Dreamstime

Liettuan NBA-tähdet veivät suomalaisia harjoitusmaaotteluissa tylyin lukemin.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi sai Liettuan matkallaan tylyn oppitunnin eurooppalaisen huippumaajoukkueen tasosta. Liettua voitti Suomen keskiviikkona koriluvuin 76-61 ja torstaina Vilnassa vieläkin tylymmin 87-52.

Torstain ottelua Liettua johti 25-1. Sellaiselta takamatkalta harvoin noustaan huippujoukkuetta vastaan.

– Joskus voi olla mieltä tyhjentävää ottaa kunnolla turpaan ja lähteä eteenpäin puhtaalta pöydältä, kommentoi Suomen joukkueen kapteeni Shawn Huff Koripalloliiton haastattelussa.

Liettua pelasi Suomea vastaan käytännössä parhaalla miehistöllään. Mukana olivat NBA:n jättikokoiset pelaajat Jonas Valanciunas ja Domantas Sabonis, joiden fyysisyyden edessä Susijengi todellakin oli helisemässä.

– Liettua on erinomainen joukkue, ollaan vedetty kolme viikkoa tosi kovaa ja taisi olla neljäs peli kahdeksaan päivään. Kaikki nämä asiat näkyivät. Tällaiset pelit pitää kuitenkin ottaa kasvattavana tekijänä. Joskus ollaan mudassa, joskus on vaikeaa, joskus ei jalka liiku, ja silloin pitää vaan yrittää löytää onnistumisia. Ollaan noustu ennenkin kovissa paikoissa ja noustaan nytkin, kommentoi Huff tappion syitä.

Susijengi ei ollut liikkeellä parhaalla kokoonpanollaan. Maajoukkueessa on meneillään sukupolvenvaihdos ja uudet pelaajat saivat Liettuassa enemmän vastuuta.

Suomen NBA-tähti Lauri Markkanen ei pelannut Liettuassa. Häntä säästeltiin elokuun lopulla pelattaviin MM-otteluihin sekä syyskuussa pelattaviin EM-kisoihin.

Liettua-otteluissa Suomen joukkueen uusi kaarti sai arvokasta kokemusta siitä, millä tasolla Euroopan huipulla tai NBA:ssa pelataan. Tulokset kertovat karua kieltään siitä, miten isosta tasoerosta on kyse, tai että miten kapealla pohjalla Suomen materiaali on.

Suomen todellisesta tasosta Liettua-ottelut eivät kuitenkaan kertoneet. Markkasen vahvistamana Suomi voitti parhaalla kokoonpanollaan kesäkuun MM-karsintaotteluissa Kroatian ja Ruotsin.

MM-kisapaikka on ihan realismia ja EM-kisoissa Suomella on hyvä mahdollisuus päästä alkulohkostaan jatkoon.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Susijengi mittasi tasoaan ilman Lauri Markkasta

Kommentoi Facebookissa