Susijengille synkkä päivä – Lauri Markkanen sivuun olympiakarsinnoista

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen jää pois kesän peleistä olkapäävamman takia.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi tiedotti maanantaina musertavasta uutisesta. Lauri Markkanen ei kykene pelaamaan kesän olympiakarsinnoissa.

Markkanen kertoi asiasta itse Yhdysvalloista käsin Koripalloliiton järjestämässä etätiedotustilaisuudessa. Markkanen korosti, että olisi kyllä halunnut pelata olympiakarsinnoissa, mutta olkapäävamma estää hänen osallistumisensa otteluihin.

– Jää terveyssyistä kesän pelit väliin. Ollaan pitkään keskusteltu ja nyt oli valitettavasti tehtävä tällainen päätös, Markkanen kertoi.

Markkanen kärsi olkapäävammasta jo NBA-kauden aikana, joka hänen osaltaan päättyi huhtikuussa, kun Utah Jazzin taival katkesi runkosarjaan.

– Oli vaikea kausi. Oli aika paljon pieniä juttuja, joiden kanssa taistelin. Syynä olkapää, jonka takia missasin pelejä. Se pitää laittaa kuntoon nyt pian, Markkanen sanoi.

Markkanen antaa ymmärtää, ettei tuleva NBA-kausi olisi vaarassa.

– Syksyllä ollaan pelikunnossa. Ei ole tarvetta leikkaukselle. Lihasperäinen vamma.

Markkasen poisjäännin myötä Suomen mahdollisuudet olympiapaikkaan heikkenevät huomattavasti. Tosin puolikuntoisena Markkanen ei välttämättä olisi kyennyt siivittämään Susijengiä karsinnoissa kovinkaan pitkälle.

Suomi osallistuu olympiakarsintoihin Espanjan Valenciassa heinäkuun alussa. Kuusi maata on mukana turnauksessa, jonka voittaja saa paikan Pariisin olympiakoripalloon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Dallas Starsin suomalaisille jälleen iso pettymys

Kommentoi Facebookissa