Susijengille tärkeä voitto – Venäjän pelit siirretty ”turvallisuussyistä”

Kuva All Over Press

Susijengi on lähellä jatkopaikkaa MM-karsinnassa. Venäjän ja Valko-Venäjän ottelut on peruttu ”turvallisuussyistä”.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi otti perjantaina Espoossa komean voiton MM-karsintaottelussa. Hallitseva Euroopan mestari Slovenia taipui suomalaisille koriluvuin 76-86.

Suomen ja Slovenian koripallon todellisia voimasuhteita ei tosin mitattu. Slovenialta puuttuivat pelaajat NBA:n ja Euroliigan seuroista. Suomelta poissa olivat merkittävistä pelaajista vain NBA-tykki Lauri Markkanen ja koronavirustartunnan takia sivuun jäänyt Petteri Koponen.

Mutta niillä mennään, millä koripallopäättäjät määräävät. Perjantain ottelussa Suomi oli selkeästi Sloveniaa parempi.

– Ennen peliä ajatuksena oli, että jos saadaan kaikki pelaajat ruotuun, meillä on laajempi materiaali kuin Slovenialla ja pystymme saamaan kentälle monta ilmettä. Tämä on se tulevaisuuden Susijengi. Susijengi näyttää monet kasvonsa, kommentoi Suomen joukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton mukaan.

Suomen perinteiset vahvuudet tulivat esiin. Takamies Sasu Salin heitti 25 pistettä. Hän upotti seitsemän kolmen pisteen heittoa 11 yrityksestään.

Myös nuori kaarti onnistui ilahduttavan hyvin. Mikael Jantunen heitti 13 ja Elias Valtonen 11 pistettä.

Suomella on kolmesta ottelustaan kaksi voittoa. Susijengi on nyt tasapisteissä Ruotsin ja Slovenian kanssa. Kroatia on hävinnyt kaikki kolme otteluaan.

Maanantaina Suomi ja Slovenia kohtaavat uudelleen Slovenian Koperissa. Voitto siitä ottelusta voisi jo sinetöidä Susijengin jatkopaikan, sillä kolme parasta etenee lohkosta jatkokarsintaan.

Koripallohehkutuksia varjostaa tietysti Ukrainan sota. Venäjä aloitti torstaina sotatoimet Ukrainassa, mutta Venäjän koripallomaajoukkue pelasi samana päivänä MM-karsintaottelun Hollantia vastaan voittoisasti.

Nyt Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA on julkistanut tiedotteen, jossa ilmoittaa, että Venäjän sunnuntain ottelu vieraissa Hollantia vastaan ja Valko-Venäjän vierasottelu maanantaina Britanniaa vastaan on peruttu turvallisuussyiden takia.

Venäjää ja sen lakeijaa Valko-Venäjää ei kuitenkaan ole virallisesti suljettu koripallon maaottelutoiminnasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien olympiavoittajien kultariemu vaihtui Venäjällä suureen häpeään

Kommentoi Facebookissa