Susilauma seurasi peuran jälkiä asutusten lähelle – karkotuksen aikana useita uusia havaintoja

Alueelta on kertynyt useita näkö- ja jälkihavaintoja, ja jälkiä ollut myös asuinkiinteistöjen piha-alueilla.

Alueelta on kertynyt useita näkö- ja jälkihavaintoja, ja jälkiä ollut myös asuinkiinteistöjen piha-alueilla. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi ei voi olla varma, että kaikki petoeläimet olisivat poistuneet asutulta alueelta.

SUDET Lounais-Suomen poliisille on ilmoitettu susihavaintoja Marttilasta. Ensimmäinen havainto Tiipiläntien varresta ilmoitettiin perjantai-iltapäivällä, jossa susi oli ollut noin 50 metrin päässä havainnon tehneestä.

Tämän jälkeen alueelta on kertynyt useita näkö- ja jälkihavaintoja, ja jälkiä ollut myös asuinkiinteistöjen piha-alueilla. Jälkien perusteella kyseessä on ainakin viiden yksilön lauma, joka on tullut asutulle alueelle todennäköisesti peuran jälkiä seurattuaan.

SRVA on poliisin määräyksestä suorittanut yön aikana karkotustoimia Laurilan alueella. Susista on saatu karkotuksen aikana useita uusia havaintoja asutulta alueelta. Eläinten käyttäytymisen sekä jälkien perusteella ei voida olla varmoja, että kaikki petoeläimet olisivat poistuneet asutulta alueelta.

Karkotustoimet on lopetettu kolmen jälkeen yöllä. Uusia havaintoja kerätään ja jatkotoimia selvitellään yhdessä Riistakeskuksen, poliisin sekä paikallisen riistanhoitoyhdistyksen kanssa.

Lue myös: Poliisi lopetti piha-alueilla toistuvasti vierailleen suden – karkotusta yritettiin kaksi kertaa

Kommentoi Facebookissa