Suuret laivat saapuvat Turkuun – täällä voit seurata aluksia reaaliaikaisesti

Suurten laivojen saapumista Tall Ships Racen myötä Turkuun voi seurata myös turvallisesti kotitietokoneelta.

Suurten laivojen saapumista Tall Ships Racen myötä Turkuun voi seurata myös turvallisesti kotitietokoneelta. (Kuva Fotolia)

Karttapohjalla näkyvät kaikkien alusten sen hetkiset sijainnit ja vauhdit.

TAPAHTUMA Suuret purjelaivat ovat saapumassa Turun Aurajokeen seuraavien päivien aikana. Tulossa on kaikkiaan 96 alusta 21 eri maasta.

Tall Sips Raceen osallistuvien alusten lähestymistä Turkuun voi seurata reaaliaikaisesti tapahtuman internet-sivuilta. Karttapohjalla näkyvät kaikkien alusten sen hetkiset sijainnit ja vauhdit, kunkin aluksen kulkema reitti sekä aluksen sen hetkinen kilpailusijoitus.

Toisen tavan seurata laivojen lähestymistä tarjoaa internetin Marinetraffic-sivusto. Palvelun karttapohjalla näkyvät kaikki merialueen AIS-lähettimellä varustetut laivat. Linkit löytyvät artikkelin lopusta.

Myös YLE Turku seuraa keskiviikkona suorassa lähetyksessä laivojen tuloa Turun sataman kärjestä. Lähetys on käynnissä koko päivän Yle Areenassa. Poliisi on sulkenut ilmatilaa Aurajoen yllä, joten omien drone-kuvauskoptereiden lennättäminen on kiellettyä ilman erillistä lupaa.

Turun tapahtumaorganisaatiolla on valokuvaaja ulkomerellä, toinen kuvaaja on mukana portugalilaisella Santa Maria Manuela -aluksella välin Kotka–Turku ja välittää kuvia purjehtijan silmin katsottuna. Tall Ships Races -aluksilla on mukana myös 100 nuorta, jotka välittävät tunnelmiaan kilpailusta kaupungin viestintäkanaviin. Nuorten postaukset löytyvät tapahtuman aihetunnisteella #tallshipsturku.

Laivat saapuvat Turkuun Kotkasta ja lähtevät Turusta kohti Utötä sunnuntaina 23.7. Virallinen lähtö seuraavalle kilpailuosuudelle Klaipedaan tapahtuu Utön vesillä maanantaina 24.7. klo 14.00. Turussa viralliset avajaiset alkavat torstaina 20.7. klo 14.00 Varvintorilla.

  • Tall Shps Racen reaaliaikainen seurantakartta löytyy tästä.
  • Marinetraffic-seuranta löytyy klikkaamalla tästä.

Kommentoi Facebookissa