Suuri huumejuttu oikeudessa – markkinoille päätyi myös vaarallisia dopingaineita

Haastehakemuksessa on peräti 12 syytekohtaa. (Kuvituskuva Fotolia)

Päätekijä alkoi tehtailla rikoksia pian vankilasta vapauduttuaan.

HUUMAUSAINEET Poikkeuksellisen suuri huumejuttu on Pirkanmaan käräjäoikeuden käsittelyssä Tampereella. Syyttäjä vaatii jutun päätekijälle noin kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta. Kahdelta vastaajalta vaaditaan rikoshyötynä valtiolle yli 200 000 euroa.

Haastehakemuksessa on peräti 12 syytekohtaa. Syyttäjän mukaan huumebisnestä harjoitettiin Pirkkalassa, Lempäälässä ja Ylöjärvellä. Katukauppaan päätyi 14,5 kiloa kannabista ja kolme kiloa amfetamiinia sekä 100 grammaa huomattavan vahvaa kokaiinia.

Vastaajat viljelivät hamppua Pirkkalassa ja Lempäälässä. Huoneissa oli sitä varten lamput ja kasvatusteltat. Myös dopingaineet kuuluivat valikoimiin. Syyttäjän mukaan markkinoille päätyi huomattava määrä muun muassa kaikkein vaarallisimpina pidettyjä dopingaineita.

Jutun päätekijä on tuomittu huumerikoksista ennenkin. Käräjillä esillä olevien rikosten tekoaikaan hän oli ehdonalaisessa vapaudessa. Syyttäjän mukaan hän alkoi tehtailla rikoksia pian vankilasta vapauduttuaan. Mies on vangittuna ja syyttäjä vaatii hänelle noin 8 vuoden vankeusrangaistusta. Rikoshyötynä vaaditaan valtiolle 184 000 euroa.

Jutun toiselle vastaajalle syyttäjä vaatii noin 2 vuoden 5 kuukauden vankeusrangaistusta. Häneltä vaaditaan rikoshyötynä valtiolle 26 270 euroa. Kaksikolta vaaditaan valtiolle yhteensä 210 270 euroa.

Lue myös: Poliisi sai vihjeen huumenelikosta – autosta löytyi luvaton katkaistu haulikko

Kommentoi Facebookissa