Helmarit tasapeliin – Huuhkajat hävisi

Kuva Palloliitto

Helmarit pelasi Hollannin kanssa 1-1 -tasapelin. Huuhkajat hävisi Portugalille 2-4.

JALKAPALLO Sekä Suomen naisten että miesten jalkapallomaajoukkueet nähtiin tositoimissa tiistaina. Naisten maajoukkue Helmarit pelasi EM-karsintaottelussa 1-1 -tasapelin Hollantia vastaan ja miesten maajoukkue Huuhkajat hävisi Portugalille harjoituspelissä 2-4.

Helmarit pelasi Tampereella Tammelan stadionilla täyden katsomon edessä. Ottelun katsojamäärä oli 7677. Se oli samalla ensimmäinen kerta, kun Helmarit pelasi karsintapelin kotonaan loppuunmyydylle katsomolle.

Maalivahti Tinja-Riikka Korpela tunaroi pahasti 17. minuutilla. Hän avasi suoraan Lineth Beerensteynille, joka kiitti lahjasta ja maalasi Hollannin johtoon.

Helmarit ei kuitenkaan luovuttanut. Tasoitus nähtiin 77. minuutilla. Ria Öling syötti Jutta Rantalalle, jonka upea vasemman jalan veto upposi verkon perukoille.

Suomi oli lähellä voittomaaliakin. Olga Ahtinen veti lopussa loistopaikasta yli.

Suomella on neljästä ottelustaan koossa voitto Italiasta ja tasapeli Hollannista. Tilillä ovat lisäksi tappiot Norjalle ja Hollannille.

Huuhkajat hävisi Lissabonissa pelatussa vierasottelussa 2-4 EM-kisoihin valmistautuvalle Portugalille. Tauolla Portugali johti 2-0 ja siirtyi toisen puoliajan alussa jo 3-0 -johtoon.

Teemu Pukki kavensi 73. minuutilla 1-3:een, jolloin Suomi viimein sai ensimmäisen laukauksensa maalia kohti. Pukki teki vielä toisenkin maalin, mutta niin teki Bruno Fernandeskin.

Portugalin paremmuudesta ei ollut mitään epäselvyyttä. Suomi pääsi toisella puoliajalla peliin mukaan, kun Portugali alkoi 3-0 -johtoasemassa löysätä tahtia.

Ensi perjantaina Huuhkajat pelaa harjoitusottelun Skotlantia vastaan.

Lue myös: Susijengille synkkä päivä – Lauri Markkanen sivuun olympiakarsinnoista

Kommentoi Facebookissa