Suvi Minkkiseltä upea onnistuminen ampumahiihdon MM-kisoissa

Suvi Minkkinen onnistui hienosti ampumahiihdon MM-kisoissa 15 kilometrin kilpailussa. (Kuva AOP)

Suvi Minkkinen sijoittui ampumahiihdon MM-kisojen normaalimatkalla upeasti kahdeksanneksi.

AMPUMAHIIHTO Ampumahiihdon MM-kisoissa Saksan Oberhofissa oli keskiviikkona ohjelmassa normaalimatka. Kilpailun voitti Ruotsin Hanna Öberg yhdestä sakkominuutista huolimatta. Linn Persson täydensi Ruotsin upeaa päivää kakkossijalla.

Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena upeasti kahdeksas. Hän ampui puhtaasti. Eroa kärkeen oli kaksi minuuttia ja 43 sekuntia.

– Tosi iloinen fiilis onnistua MM-kisoissa näin hyvin. Kaikki varmasti tähtää nollatulokseen normaalimatkalla ja olen iloinen, että siihen pystyin. Tänään oli päättäväistä ammuntaa ja pää pysyi kasassa ammuntapenkalla. Taitotaso kun ei päivästä toiseen muutu radikaalisti. Ladulla pidin tasaisen tappavaa vauhtia ja hiihtovauhti riitti tänään kymppisakkiin, Minkkinen iloitsi kilpailun jälkeen Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Minkkiselle kahdeksas tila oli uran paras arvokisatulos. Hän on kisannut maailmancupissa vuodesta 2017. Viime kaudella hän saavutti toistaiseksi uransa parhaan maailmancupin tuloksensa oltuaan Kontiolahdella 15:s.

Erika Jänkä oli Oberhofin MM-kisojen normaalimatkan 54:s. Nastassia Kinnunen oli 60:s ja Mari Eder 62:s.

Eder on ollut MM-kisoissa erityisen suuri pettymys.

– Kisa ei hyvin mennyt. Kaksi sakkoa jokaiselta paikalta on todella paljon liikaa. Olen näissä kisoissa ollut hankaluuksissa ammunnan kanssa, enkä ole saanut siitä otetta. Ei se edes tuntunut niin pahalta, mutta ei vain tullut sitä onnistumista, Eder kommentoi pettyneenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisella koripalloilulla kulkee lupaavasti – harrastajamäärä rikkoi ennätyksen

Kommentoi Facebookissa