Olli Jokisen Jukurit päässyt voittoputkeen

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Olli Jokisen valmentama Jukurit selätti vaikean jaksonsa ja taistelee vielä tiukasti pudotuspelipaikasta.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin keskiviikkona tärkeistä pisteistä. Olli Jokisen valmentama Jukurit on saanut pelinsä kulkemaan kauden tärkeimmillä hetkillä. Luovuttaja Sport sai sen sijaan jälleen selkäänsä.

Jukurit on löytänyt hyvän vireen juuri silloin, kun sitä eniten tarvittiin. Keskiviikkona Jukurit kaatoi KooKoon 5-3-lukemin.

Britannian maajoukkuemies Liam Kirk oli Jukureiden suurin hahmo kahdella maalillaan. Heikki Liedes piti tehoillaan 1+1 KooKoon mukana pelissä.

Jukurit nousi 69 pisteeseen ja samalla viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Jukurit on voittanut jo neljä ottelua putkeen. KooKoo on sijalla 12 ja sen saumat pudotuspeleihin ovat enää vain ohuet.

Samoista sijoista Jukureiden kanssa taisteleva HPK koki puolestaan ikävän tappion, kun se hävisi Ässille 4-5-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. HPK:lla ja Jukureilla on molemmilla nyt 69 pistettä.

Vaasan Sport löi hanskat tiskiin tämän Liiga-kauden osalta ja sen jälkeen on tullut pelkkiä tappioita. Keskiviikkona Sport kohtasi JYPin ja JYP nappasi täyden pistepotin 3-0-tuloksella.

JYP on voittanut nyt jo kolme ottelua putkeen ja taistelee vielä tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Sport on jo luovuttanut. Kaikki sen tärkeimmät pelaajat ovat jo lähteneet muualle.

Myös TPS:n vaikeampi jakso sai jatkoa, kun TPS hävisi Kärpille 0-1. Ottelun ainoa maali nähtiin toisen erän lopulla. Sen teki Julius Junttila.

TPS taistelee suorasta pudotuspelipaikasta, mutta sen tämän hetken vire ei lupaa sitä juuri nyt. TPS on voittanut vain yhden pelin viidestä edellisestä. TPS on sarjataulukossa seitsemäntenä.

Kärpät on sen sijaan hyvässä iskussa. Se on voittanut viidestä edellisestään kolme ottelua ja on viidentenä sarjassa. Kärpillä on nyt 84 pistettä ja viivan alla olevalla TPS:llä on pisteitä 79.

Tampereella Ilves kaatoi HIFK:n 3-2. Kristian Vesalainen iski HIFK:lle kaksi maalia, mutta se ei riittänyt helsinkiläisille.

HIFK putosi yhdeksänneksi ja jatkaa vielä taisteluaan suorasta pudotuspelipaikasta. Sitä taistelua on vaikeuttanut nyt kaksi peräkkäistä tappiota ja nollan pisteen peliä.

Ilves on toisena. Se on voittanut jo neljä ottelua putkeen.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: SaiPan surkeus tuli selväksi – kahdeksan maalin tappio kertoo karua kieltä

Kommentoi Facebookissa