Syksyn yhteishaussa on tarjolla 6 700 opiskelupaikkaa korkeakouluihin – eniten sosiaali- ja terveysalalle

Aloituspaikoista noin 60 prosenttia on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Aloituspaikoista noin 60 prosenttia on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. (Kuva Fotolia)

Haussa on mukana paikkoja 21 ammattikorkeakoulusta ja kolmesta yliopistosta.

OPISKELU Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku on alkanut. Yhteishaussa on tänä syksynä tarjolla noin 6 700 opiskelupaikkaa, mikä on noin 100 enemmän kuin viime syksynä.

Syksyn yhteishaussa on valittavana yhteensä noin 250 koulutusohjelmaa, joista 20 on yliopistokoulutuksia. Viidesosa haun koulutuksista on ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta tai yliopistojen maisterikoulutusta.

Haussa on mukana paikkoja 21 ammattikorkeakoulusta ja kolmesta yliopistosta. Aloituspaikoista noin 60 prosenttia on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Syksyn yhteishaussa on tarjolla pääasiassa suomenkielistä koulutusta. Eniten aloituspaikkoja on ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalalla.

Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka hakijan on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Tänä syksynä ammattikorkeakoulut ottavat käyttöön ensimmäistä kertaa yhteisen sähköisen valintakokeen, jonka suorituspaikan ja -ajan hakija valitsee hakulomakkeella.

Haku päättyy keskiviikkona 18.9. klo 15 ja hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi. Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.11.2019.

Lue myös: Joka kolmas hyväksyttiin korkeakouluun – vaikeinta oli päästä opiskelemaan teatteria, tanssia ja kuvataidetta

Kommentoi Facebookissa