Taantuman selättänyt Teemu Pukki takoo taas maaleja – vuoristorata ei yllätä

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa.

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukin paluu maalikarkeloihin ei yllätä. Vastustajat ovat tällä kaudella huonompia, mikä näkyy Pukin tehoissa väistämättä.

JALKAPALLO Teemu Pukki -party on taas täällä. Suomen maajoukkuehyökkääjä on jälleen elementissään onnistuessaan maalinteossa joka ottelussa.

Tiistaina Pukki teki kaksi maalia, kun Norwich City kaatoi Englannin kakkossarjassa The Championshipissa vieraskentällä Stoke Cityn 3-2.

Pukin 27. minuutilla tekemä avausmaali oli upeaa katsottavaa. Pukki sai hyvän avauksen pystyyn ja laukoi pomppivan pallon komeasti takanurkkaan. Toisen maalinsa Pukki teki 60. minuutilla ja ratkaisi osumallaan Norwichin voiton.

Pukki on viimeisessä kymmenessä ottelussaan tehnyt kahdeksan maalia, kun Suomen A-maaottelut lasketaan mukaan. Championshipissa Pukki on tehnyt tällä kaudella jo seitsemän maalia. Hän on sarjan maalipörssissä kolmantena.

Pukin tapauksessa suhdanteet ovat muuttuneet viimeisen kahden vuoden aikana rajusti. Hän siirtyi Norwichiin kesällä 2018 vapaalla siirrolla. Se kertoi faktasta, ettei Pukkiin Euroopan kovemmalla tasolla enää uskottu.

Seuraavalla kaudella Pukki voitti Championshipin maalikuninkuuden ja nousi sarjan kuumimmaksi pelaajaksi. Norwich nousi Valioliigaan kaudelle 2019-2020.

Valioliigan kauden Pukki aloitti Norwichissa häikäisevästi. Alkukaudesta hän teki maaleja lähes joka ottelussa.

Syksyn edetessä noste katosi. Viime tammikuun jälkeen Pukki ei tehnyt Valioliigassa enää yhtään maalia. Kauden jatkuttua kesällä koronatauon jälkeen oli edellisenä syksynä hehkutettu Pukki-party kuin muisto kaukaisesta historiasta.

Miksi Pukin ura on sitten viime vuosina ollut moista aaltoliikettä? Maalinteko on itseluottamuksesta kiinni, mutta se on myös vaikeaa, jos joukkue ei ole riittävän hyvä.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Norwich City oli viime kaudella Valioliigan selkeästi huonoin joukkue. Alkukaudella se pystyi vielä yllättämään, kun vastustajilla oma peli oli vielä hakusessa, eikä Norwichin syömähampaita, kuten Pukkia, tunnettu vielä läpikotaisin.

Kauden edetessä joukkueiden voimasuhteet tulivat yhä enemmän esille. Vastustajat pystyivät pitämään Pukin pimennossa eliminoimalla tämän keinot hyödyntää vahvuuksiaan.

Championshipissa Norwich pelaa jälleen tasollaan. Joukkue on sarjansa eliittiä ja Pukin vahvuuksia on mahdollista hyödyntää, kun vastustajien taso ei riitä hänen pysäyttämiseensä.

Norwich on tiistain jälkeen Mestaruussarjassa kärkipaikalla. Ensi kaudella joukkue saattaa jälleen pelata Valioliigassa.

Nykyisellä kokoonpanollaan Norwich ei tulisi Valioliigassa kuitenkaan pärjäämään. Joukkueeseen pitäisi hankkia yli puoli joukkueellista uusia vahvistuksia. Kaudelle 2019-2020 pelaajistoon ei omistajien taloudellisten resurssien takia investoitu tarpeeksi, mikä näkyi väistämättä tuloksissa.

Pukki on todistanut tasonsa riittävän Valioliigaan. Viimeinen askel uralla on kuitenkin ottamatta, koska Norwich ei ole häntä kaupannut parempaan seuraan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat pelasi jälleen hienon syksyn – MM-kisapaikka silti kaukana

Kommentoi Facebookissa