Tähtipelaajan sydänkohtaus järkyttää NHL:ssä – lyyhistyi vaihtopenkille

St. Louis Bluesin tähtipelaajan Jay Bouwmeesterin ura todennäköisesti päättyi sydänkohtaukseen.

St. Louis Bluesin tähtipelaajan Jay Bouwmeesterin ura todennäköisesti päättyi sydänkohtaukseen. (Kuva AOP)

Stanley Cupin viime kesänä voittanut tähtipuolustaja Jay Bouwmeester sai NHL-ottelussa tiistaina sydänkohtauksen.

JÄÄKIEKKO Anaheim Ducksin ja St. Louis Bluesin välinen NHL-ottelu keskeytettiin tiistaina traagisen tapahtuman takia. St. Louisin tähtipuolustaja Jay Bouwmeester sai sydänkohtauksen.

Bouwmeester lyyhistyi Bluesin vaihtoaitiossa. Hänet vietiin ensiavun jälkeen sairaalahoitoon.

Bouwmeesterillä ei tiettävästi ole enää hengenvaaraa.

– Jay Bouwmeester sai sydänkohtauksen ja lyyhistyi vaihtopenkillemme vaihtonsa jälkeen. Meidän ja Anaheimin lääkintähenkilökunnan nopealla toiminnalla saimme onneksi vakautettua Jayn tilan. Hän oli virkeä ja pystyi liikuttamaan kaikkia raajojaan, kun hänet vietiin sairaalaan. Jay on tajuissaan ja hänelle tehdään lisää testejä, St. Louisin General Manager Doug Armstrong ilmoitti tiedotteessa.

Viime kesäkuussa Stanley Cupin St. Louisissa voittanut 36-vuotias Bouwmeester on pelannut 1240 NHL-ottelussa. Hän on St. Louisin ohella edustanut Florida Panthersia ja Calgary Flamesia.

Bouwmeester on myös olympiavoittaja Sotshin 2014 kisoista Kanadan joukkueesta. Lisäksi hän on voittanut Kanadan paidassa World Cup-turnauksen 2004 ja 2016 sekä MM-kultaa 2003 ja 2004.

Sydänkohtaukset NHL-otteluissa ovat olleet harvinaisia. Edellinen tapaus sattui 2014, kun Dallas Starsin hyökkääjä Rich Peverley sai sydänkohtauksen, joka päätti hänen uransa.

Detroit Red Wingsin tshekkipuolustaja Jiri Fischer sai sydänkohtauksen marraskuussa 2005. Myös hänen peliuransa päättyi siihen.

Todennäköisesti Bouwmeesterin upea jääkiekkoura päättyi tiistai-iltana sydänkohtaukseen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Juuse Saros unelmoi Pekingin olympialaisista – ”Kaikki NHL-pelaajat haluaisivat varmasti”

Kommentoi Facebookissa