Taikatalvi herättää Muumimaailman talviuniltaan

Taikatalvessa lapset ja lapsenmieliset pääsevät vaikka laskemaan mäkeä Muumihahmojen kanssa.

Taikatalvessa lapset ja lapsenmieliset pääsevät vaikka laskemaan mäkeä Muumihahmojen kanssa. (Kuva Muumimaailma)

Muumimaailman asukkaat heräävät horroksesta Etelä-Suomen hiihtolomaviikolle.

TALVITAPAHTUMA Taikatalvi herättää totuttuun tapaan Muumimaailman asukkaat talviunilta. Tapahtuma tarjoaa puuhaa säästä riippumatta.

– Luvassa on reipashenkistä puuhaa ja punaisia poskia, satoi tai paistoi. Olemme varautuneet niin paukkupakkasiin kuin leudompaankin keliin. Vieraat pääsevät myös seuraamaan Jäärouvan arvoitus -näytelmää Teatteri Emmassa, joka avaa nyt ovensa ensimmäisen kerran talviaikaan, kertoo Muumimaailman markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen.

Taikatalvessa tavataan muun muassa Reippailija-Hemuli, joka järjestää lapsille retkiä ja töräyttää fanfaareja torvellaan. Muumifanit voivat osallistua myös Muumipeikon mäenlaskukisaan, pelata luuta-curlingia Aliisan kanssa ja halailla tuttuja Muumihamoja.

Herkkusuut pääsevät nauttimaan vaahtokarkkikaakaosta ja tikkuvohveleista, Mamman keittiössä on tarjolla ihanaa kotiruokaa ja grillipaikalla pääsee paistamaan makkaraa.

Muumimaailma järjesti myös verkossa kyselyn, jolla valittiin Muumimaailman hiihtojoukkue. Suosituimmaksi lykkijäksi nousi Pikku Myy, joka sai eniten ääniä nettikyselyssä. Hän toimii myös joukkueen itseoikeutettuna kapteenina.

– Olen otettu saamastani luottamuksesta. Lupaan luotsata joukkueeni todelliseen kisavireeseen Taikatalveen mennessä, pippurisena tsempparina tunnettu Pikku Myy kertoo.

Muumipeikko keräsi toiseksi eniten ääniä, kolmanneksi suosituin sivakoija sen sijaan oli Nuuskamuikkunen, ankkuriksi selviytyi Nipsu. Varasijalla joukkueessa on viidenneksi eniten nettikansan ääniä saanut Haisuli.

Lapset ja lapsenmieliset pääsevät hiihtämään ja puuhaamaan yhdessä Muumien kanssa Naantalin Muumimaailman Taikatalvessa. Taikatalvi on avoinna 18.–26. helmikuuta joka päivä kello 10–16.

Kommentoi Facebookissa