Taksi- ja kulukorvauskohulla oli odotettu lopputulos – vihreiden Jani Toivola jättää eduskunnan

Jani Toivola on saanut paljon vihaisia ja pettyneitä viestejä niin äänestäjiltä kuin muiltakin.

Jani Toivola on saanut paljon vihaisia ja pettyneitä viestejä niin äänestäjiltä kuin muiltakin. (Kuva AOP)

Toivola sanoo julkisuudessa olleiden asioiden tapahtuneen aikana, jolloin hän oli vakavasti masentunut.

KANSANEDUSTAJAT Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola sai jokin aika sitten eduskuntaryhmältään vakavat moitteet. Kohu syntyi kun paljastui, että Toivola on tämän vaalikauden aikana käyttänyt eduskunnan taksikorttia yhteensä 1 039 kertaa 6200 kilometrin edestä.

Matkat olivat kustantaneet kaikkiaan 22 000 euroa, Toivola käytti taksia 45 kertaa myös ollessaan uupumuksen johdosta sairauslomalla. Toivolan sai lisäksi korotettua kulukorvausta tyhjänä olleesta asunnostaan Riihimäellä, Toivolalla oli asunto myös Helsingissä.

Lisäksi selvisi, että Toivola oli laskuttanut Lasten ja nuorten säätiöltä kouluvierailuihin liittyviä taksimatkoja, jotka hän oli maksanut eduskunnan taksikortilla. Toivola sai kouluvierailuista säätiöltä kahdessa vuodessa palkkioita liki yli 17 000 euroa.

Kohulla oli odotettu lopputulos, Jani Toivola ilmoitti asiasta tänään verkkosivuillaan.

”Olen päättänyt, että en enää asetu ehdolle kevään 2019 vaaleissa.”

Toivola kirjoittaa lähteneensä politiikkaan, koska halusi vaikuttaa jokaisen oikeuteen olla yhteiskunnassamme näkyvä.

”Halusin tehdä työtä sen eteen, että kenenkään meistä ei tarvitsisi piilottaa tai peittää puolia itsessään. Kantaa mukanaan pelkoa tai häpeää suhteessa omaan tarinaan, arvoihin tai ajatuksiin.”

Toivola myöntää viime viikkojen olleen hänen oman poliittisen uransa haastavimpia. Hän on saanut paljon vihaisia ja pettyneitä viestejä niin äänestäjiltä kuin muiltakin.

”Julkisuudessa esillä olleet asiat tapahtuivat aikana, jolloin olin vakavasti masentunut. En ensin uskaltanut pysäyttää junaa vaan päinvastoin kiihdytin vauhtia ja yritin loppuun asti todistaa, että pystyn, kunnes asiat alkoivat lipsua otteestani.”

Tulevaisuudessa Jani Toivola kertoo haluavansa olla viemässä kaikkea politiikasta ja yhteiskunnasta oppimaansa uusille areenoille ja olla sitä kautta osa yhteiskunnallista muutosta.

Lue myös: Nyt moittivat jo omatkin – Toivola oli laskuttanut kouluvierailuista eduskunnan maksamia taksimatkoja

Kommentoi Facebookissa