Taksimarssi oli mielenosoitus uutta taksilakia vastaan

Taksiliikenteen lupakäytäntö on kiristänyt tunteita.

Taksiliikenteen lupakäytäntö on kiristänyt tunteita. (Kuva Fotolia)

Taksiliitto sanoo olevan sataprosenttisen varmaa, että lakiesitys ei ole hyvä eikä valmis.

TAKSILAKI Traktorimarsseja on nähty Helsingissä, mutta nyt asialla olivat protestoivat taksiautoilijat. Noin sadan taksin joukko kokoontui puolelta päivin Senaatintorille. Sieltä mielenilmaisuksi järjestetty taksimarssi matkasi Mannerheimintietä pitkin eduskuntatalolle ja takaisinpäin Kauppatorille.

Mielenilmaisun olivat järjestäneet yksityiset taksiautoilijat. Suomen Taksiliiton mukaan kuljettajien esittämät huolet ovat oikeutettuja, mutta se ei halunnut liittona lähteä vielä protestoimaan. Taksiliiton puheenjohtajan Jari Lemmetyisen mukaan uusi hallituksen liikennekaareen liittyvä niin sanottu taksilaki ei ole hyvä eikä valmis. Vaikka laki menee läpi, edessä ovat uudet neuvottelut ja korjaustoimenpiteet.

Kysymys on taksiliikenteen vapauttamisesta. Taksiautoilijat uskovat sen tuovan hämärämiehiä markkinoille sekä maaseudun taksitoiminnan vähentyvän radikaalisti. Asiakas ei tulevaisuudessa tiedä mitä matka maksaa astuessaan taksiin, varoittava esimerkki löytyy taksiautoilijoiden mukaan jo Ruotsista.

Mielenilmaisun järjestäjä Teemu Niemelä on Helsingin Taksiautoilijat ry:n johtokunnan jäsen. Hän kokee, että taksiyrittäjien mielipiteitä ei haluta kuunnella eikä edes tunnustaa tosiasioita. Kauimmaiset mielenilmaukseen osallistuneet kuljettajat olivat saapuneet Oulusta.

Tapahtuma oli houkutellut mukaan myös muutaman vastamielenosoittajan kyltteineen.

Kommentoi Facebookissa