Taksin matkustajat tarttuivat ohjauspyörään ja vaihdekeppiin – epäilyt törkeästä rattijuopumuksesta

Päihtyneinä taksin hallintalaitteisiin tarttuneet miehet otettiin kiinni poliisin toimesta.

Päihtyneinä taksin hallintalaitteisiin tarttuneet miehet otettiin kiinni poliisin toimesta. (Kuva Anne Anttila)

Miehet otettiin kiinni, koska he olivat tarttuneet ajoneuvon hallintalaitteisiin ajon aikana.

RATTIJUOPUMUS Tampereella keskiviikkona klo 22.30 taksin kyydissä etumatkustajan paikalla istunut vuonna 1978 syntynyt mies oli Teiskontiellä tarttunut kaksi kertaa taksin ohjauspyörään ja kääntänyt sitä.

Taksinkuljettaja oli saanut ajoneuvon hallintaansa ja pysäyttänyt auton. Kuljettaja oli noussut autosta soittaakseen hätäkeskukseen, jolloin matkustaja oli tönäissyt kuljettajaa kaksi kertaa molemmin käsin rintaan.

Matkustajana ollut mies puhalsi poliisin alkometriin reilusti yli törkeän rattijuopumuksen verran. Miestä epäillään tässä vaiheessa törkeästä rattijuopumuksesta, koska hän oli päihtyneenä tarttunut ajoneuvon hallintalaitteisiin ajon aikana. Epäilty määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänet otettiin kiinni rikosperusteisesti.

Kuopiossa puolestaan taksinkuljettaja otti kuopiolaisen pariskunnan kyytiin torilta keskiviikkoiltana hieman ennen puolta yötä. Kuljettaja oli lähtenyt viemään pariskuntaa kohti Saaristokaupunkia, kun etupenkillä istunut 50-vuotias mies oli tarttunut automaattivaihteisen auton vaihdekeppiin ja vaihtanut vaihdetta.

Kuljettaja oli pysäyttänyt auton Tasavallankadulle, jolloin hänen avukseen oli tullut kaksi muuta taksinkuljettajaa. Selvästi päihtyneeltä vaikuttanut mies ei suostunut puhaltamaan alkometriin ja käyttäytyi niin aggressiivisesti, että poliisi joutui laittamaan hänelle käsiraudat.

Mies kuljetettiin KYS:aan verikokeen ottamista varten, mutta hänen aggressiivinen käytöksensä jatkui vielä sairaalalla verikokeen ottamisen jälkeen, jonka vuoksi hänelle jouduttiin laittamaan uudelleen käsiraudat. Poliisi otti miehen kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta, koska tämä oli tarttunut päihtyneenä kiinni auton hallintalaitteisiin.

Lue myös: Taksikuskien kiista johti väkivaltaiseen käsirysyyn – poliisille on tehty rikosilmoitus

Kommentoi Facebookissa