Tällä veneellä yritettiin salakuljettaa 17 ihmistä – Saimaan kanavaa pitkin Venäjältä

Salakuljetukseen käytetty noin 12-metrinen moottorivene saapui Saimaan kanavaa pitkin Venäjältä Suomeen.

Salakuljetukseen käytetty noin 12-metrinen moottorivene saapui Saimaan kanavaa pitkin Venäjältä Suomeen. (Kuva Rajavartiolaitos)

Veneen miehistö on vangittu ja laittomaan maahantuloon käytetty vene takavarikoitu.

RIKOS Rajavartiolaitos on paljastanut poikkeuksellisen salakuljetustapauksen Saimaan kanavassa. Salakuljetukseen käytetty noin 12-metrinen moottorivene saapui Saimaan kanavaa pitkin Venäjältä Suomeen 6.6.2017.

Veneessä oli kolmihenkinen venäläismiehistö. Rajan ylityksen ja rajatarkastuksen ajan veneeseen oli piilotettuna 17 ulkomaalaista henkilöä. Veneessä oli piiloutumista varten erilaisia luukkuja ja penkkejä.

Tapahtumaa tutkitaan törkeänä laittoman maahantulon järjestämisenä. Tutkintaan liittyen veneen miehistö on vangittu ja rikokseen käytetty vene on takavarikoitu. Laittomasti maahan tuotujen henkilöiden henkilöllisyyksiä selvitetään.

Tapausta tutkii Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö yhteistyössä Kaakkois-Suomen rajavartioston kanssa. Asiassa on tehty rikostorjuntayhteistyötä myös Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen ja Venäjän viranomaisten kanssa.

Rajavartiolaitoksen alaisen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Rikostorjuntayksikkö toimittaa esitutkintoja Rajavartiolaitoksen tutkintavastuulla olevissa rikosasioissa, painopisteenä laittomaan maahantuloon liittyvä rikollisuus.

Vuonna 2016 rikostorjuntayksikössä avattiin 62 esitutkintaa, joissa rikosnimikkeenä laittoman maahantulon järjestäminen sekä 49 esitutkintaa, joissa rikosnimikkeenä törkeä laittoman maahantulon järjestäminen. Törkeissä laittoman maahantulon järjestämisissä teon taustalla epäillään olevan järjestäytynyt rikollisryhmä.

Kommentoi Facebookissa