Talon omistanut vaati kosteusvauriosta korvauksia – käräjillä tuli kallis lasku itselle

Mies tuomittiin maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja ja todistelukuluja 25 980 euroa. (Kuvituskuva Fotolia)

Miehen mukaan vaurio aiheutui, kun paikallinen vesihuoltoyhtiö teki alueella vesijohdon saneeraustöitä.

KORVAUSRIITA Hämeenkyröläinen mies vaati paikalliselta vesihuoltoyhtiöltä lähes 50 000 euron korvauksia kosteusvaurion johdosta. Käräjillä vaatimus ei menestynyt. Mies itse tuomittiin maksamaan vesihuoltoyhtiölle korvauksia lähes 26 000 euroa.

Mies muutti perheineen talosta pois kesällä 2015. Talo oli myynnissä ja tyhjillään yli kaksi vuotta. Se meni kaupaksi helmikuussa 2018. Vuonna 2017 talossa havaittiin kosteusvaurio. Entisen omistajan mukaan se alensi talon myyntihintaa 20 000 eurolla. Talon myyjän mukaan vaurio aiheutui siitä, kun paikallinen vesihuoltoyhtiö teki alueella vesijohdon saneeraustöitä.

Talon omistaneen miehen näkemys oli, että saneeraustöiden yhteydessä syntyi kanaali, jota pitkin hule- ja sulamisvedet virtasivat taloon ja aiheuttivat kosteusvaurion. Käräjillä talon ex-omistaja vaati vesihuoltoyhtiöltä 20 000 euron korvausta talon arvon alentumisesta sekä 28 310 euroa oikeudenkäyntikuluja, eli yhteensä 48 310 euroa.

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi talon entisen omistajan korvausvaatimuksen. Käräjäoikeuden päätöksessä todetaan, että näyttöä ei löytynyt kanaalista ja sen kautta taloon kulkeutuneesta suuresta vesimäärästä. Korvauksia vaatinut talon entinen omistaja tuomittiin maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja ja todistelukuluja 25 980 euroa.

Lue myös: Vaimonsa asuntokauppaan pettynyt mies yritti kiristää välittäjää – ”Pelaat vaarallista peliä”

Kommentoi Facebookissa