Vaimonsa asuntokauppaan pettynyt mies yritti kiristää välittäjää – ”Pelaat vaarallista peliä”

Rahojen kiristäminen jäi yrityksen asteelle. Välittäjä ei maksanut, vaan teki rikosilmoituksen. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies yritti kiristää kiinteistönvälittäjältä 1500 euroa vedoten jonkinlaiseen tyytyväisyystakuun.

KIRISTYS Hieman alle kuusikymppinen tamperelaismies on saanut reilun tonnin sakot kiristyksen yrityksestä. Mies ei ollut tyytyväinen vaimonsa tekemään asuntokauppaan. Tyytyväisyystakuuseen vedoten mies yritti kiristää kiinteistönvälittäjältä rahaa.

Asuntokauppa tehtiin marraskuussa 2020. Aviomies hoiti kaupanteon, koska hänen ulkomaalaistaustainen vaimonsa ei osaa erityisen hyvin suomen kieltä. Kaupan arvo oli noin 400 000 euroa. Asunto oli kiinteistönvälittäjällä myynnissä kahteen otteeseen. Siinä välissä kauppaa yritti hoitaa toinen firma.  Sitten asunto palasi alkuperäisen välittäjän myytäväksi, ja lopulta kauppa toteutui.

Aviomies ei ollut tyytyväinen kauppaan. Hän vetosi tyytyväisyystakuuseen ja vaati välittäjältä 1500 euroa hyvitystä. Papereissa ei kuitenkaan ollut sopimusta tyytyväisyystakuusta. Mies uhkaili välittäjää jopa Akavan lakimiehellä, vaikka hän itse eikä vaimokaan ole Akavan jäsen.

Uudenvuoden aattona 2020 mies lähetti välittäjälle uhkaavantuntuisen viestin:

”Pelaat vaarallista peliä. Sulla on 3 lasta, maksa velkasi tai se peritään.”

Mies lähetti viestin myös välittäjän alaiselle. Siinä hän haukkui välittäjää roistoksi. Hän vaati rahoja myös alaiselta:

”Olepa sinä reipas poika ja maksa 1500 euroa.”

Rahojen kiristäminen jäi yrityksen asteelle. Välittäjä ei maksanut, vaan teki rikosilmoituksen. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 58-vuotiaan tamperelaismiehen 50 kappaleeseen 21 euron päiväsakkoja, eli maksettavaa tuli 1050 euroa.

Lue myös: Mies ei ollut tyytyväinen vaimonsa asuntokauppaan – yritti kiristää välittäjältä 1500 euroa

Kommentoi Facebookissa