Mies ei ollut tyytyväinen vaimonsa asuntokauppaan – yritti kiristää välittäjältä 1500 euroa

Kiinteistönvälittäjä ei maksanut vaadittua summaa, vaan teki asiasta rikosilmoituksen. (Kuvituskuva Fotolia)

Hyvitystä vaatinut mies sai käräjäoikeudessa syytteen kiristyksen yrityksestä.

KIRISTYS Tamperelaismiehelle on luettu syyte kiristyksen yrityksestä. Mies ei ollut tyytyväinen vaimonsa tekemään asuntokauppaan. Hän vaati kiinteistönvälittäjää korvaamaan 1500 euroa.

Tamperelaisnainen myi omistamansa asunnon yli 400 000 eurolla. Aviomiehen mielestä tunnettu kiinteistönvälittäjä ei hoitanut hommiaan kunnolla. Mies vaati tyytyväisyystakuuseen vedoten välittäjää maksamaan hyvitystä 1500 euroa. Miehen mielestä hyvitystä pitäisi saada, jos asiakas ei ole tyytyväinen kiinteistökauppaan.

– Sopimuspapereissa ei ollut mainintaa tyytyväisyystakuusta, sanoo syyttäjä Jari Kukko.

Oikeudessa esitettiin todisteina sähköposteja, joissa kiinteistönvälittäjältä vaadittiin hyvitystä. Jos rahoja ei tipu, uhattiin ottaa käyttöön kovemmat otteet. Rahat uhattiin periä laittomin keinoin, syytteessä todetaan. Vastaaja kiistää lähettäneensä kyseisiä sähköposteja.

Kiinteistönvälittäjä ei maksanut vaadittua summaa, vaan teki asiasta rikosilmoituksen. Kiristys jäi yrityksen asteelle. Syyttäjä vaatii vastaajalle sakkorangaistusta. Pirkanmaan käräjäoikeus antaa jutussa tuomion joulukuussa.

Lue myös: Kiristystä, vapaudenriistoa, perätön väite raiskauksesta – pariskunnalle vankeutta

Kommentoi Facebookissa