Mäkiviikon voitto Norjaan – Bischofshofenissa suomalaispettymys

Norjan Halvor Egner Granerud voitti Keski-Euroopan mäkiviikon. (Kuva AOP)

Halvor Egner Granerud voitti mäkiviikon neljästä kilpailusta kolme ja saavutti mäkiviikon kokonaiskilpailun voiton ensimmäisenä norjalaisena 16 vuoteen.

MÄKIHYPPY Norjan Halvor Egner Granerud voitti Bischofshofenissa järjestetyn Keski-Euroopan mäkiviikon päätöskilpailun. Hän voitti samalla myös koko mäkiviikon.

Granerud voitti mäkiviikon neljästä kilpailusta kolme. Innsbruckissa hän joutui tyytymään kakkostilaan.

Samalla Norjan pitkä kausi päättyi. Edellisen kerran norjalaishyppääjä oli juhlinut mäkiviikon voittoa 2007, jolloin Anders Jacobsen oli ykkönen.

– Ihan sairasta. Suurin unelmani on nyt toteutunut. Mäkiviikon voitto oli ainoa asia, mikä minulla oli tänä vuonna tavoitteenani, joten loppukaudella voin vain nauttia, kommentoi Granerud Verdens Gangin mukaan.

Slovenian Anze Lanisek liiteli Bischofshofenissa toiseksi. Innsbruckin kisan voittanut Puolan Dawid Kubacki oli kolmas.

Suomalaisia ei Bischofshofenissa toisella kierroksella nähty. Antti Aalto oli tuloksissa 31:s ja Niko Kytösaho 32.s.

Aalto hyppäsi pudotuskierroksella 129 metriä. Hän hävisi Slovenian Lovro Kosille. Kytösaho hyppäsi 128 metriä ja hävisi Slovenian Peter Prevcille.

Mäkiviikon parhaaksi suomalaistulokseksi jäi Vilho Palosaaren 26:s sija Garmisch-Partenkirchenissä. Vasta 18-vuotias Palosaari oli mäkiviikolla mukana ensimmäistä kertaa. Bischofshofenissa Palosaari koki ainoan karsiutumisensa varsinaisesta kilpailusta.

Suomen joukkueen kokonaistaso ei sinänsä päätä huimannut. Kytösaho läpäisi karsinnan vain Bischofshofenissa. Eetu Nousiainen jäi kaikista neljästä kisasta rannalle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Antti Aalto taisteli toiselle kierrokselle Innsbruckissa

Kommentoi Facebookissa