Tämä oli Mossen, 21, viimeinen kesä – kissavaarin elämä katkesi sairauskohtaukseen

Mosse sai elää pitkän ja rakastettavan elämän Taina ja Imppu Flinckin perheessä.

Mosse sai elää pitkän ja rakastettavan elämän Taina ja Imppu Flinckin perheessä. (Kuva Flinckin kotialbumi)

Mossen leposija tulee olemaan lempipaikassa, oman kodin puutarhassa ruusujen ympäröimänä.

LEMMIKIT ”Suru on mittaamattoman suuri. Tämä on aivan kauheeta ja tuntuu niin kestämättömältä.”

Näin kuvailevat tuntemuksiaan raahelaiset Taina ja Imppu Flinck kertoessaan suru-uutisen rakkaan Mosse-kissansa kuolemasta.

Päivän Lehti kertoi aikaisemmin keväällä löytökissa Mossen tarinan. Vielä tuolloin kunnioitettavat 21 vuotta täyttänyt Mosse-pappa oli ikäänsä nähden hyvässä voinnissa ja odotti innolla rakastamaansa kesää kukkineen ja kärpäsineen.

Mosse oli tassuttelijoiden joukossa myös siinä mielessä harvinaisuus, että keskimäärin kissat elävät nykypäivänä noin 10–15-vuotiaiksi.

– Mosse rakasti puutarhaamme. Pappa loikoili keinussa, tassutteli pitkin poikin puutarhaa ja nautti jokaisesta hetkestä. Kaikki oli Mossen mielestä niin ihanaa ja ihmeellistä. Tuoksut, pörinä ja perhoset. Mosse rakasti elämää ja elämä Mosse-pappaa, Taina kuvailee.

Vielä viikko sitten Mosse nautti täysillä kissanpäivistään, joihin kuuluivat luonnollisesti myös juustopallerot, keitetyt nakit sekä jäätelö.

– Mutta muutama päivä sitten Mossen kunto yllättäen romahti. Pappa toki söi ja joi hyvin ja kävi pissullakin, mutta väsymys otti pojasta täyden vallan. Jaksaminen oli todella minimissä, Taina kertoo.

Juttuvinkki: Eläinten pelastusrinki pelasti kissanpennun puusta – Urho naukui ja pelkäsi parinkymmenen metrin korkeudessa

Vaikka Taina ja Imppu tiesivät sisimmässään, että Mosse-papan elämän liekki alkaa pikkuhiljaa hiipumaan, niin kuolema tuli kuitenkin täysin yllättäen.

– Sunnuntaiaamuna Mosse sai rajun sairauskohtauksen ja menetti tajuntansa. Veimme papan saman tien eläinlääkäriin, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Oli armeliaampaa päästää Mosse pois, tassuttelijoiden omalle sateenkaarisillalle.

– Kipeää tämä tekee, todella kipeää. Mosse oli tiimimme kolmas jäsen, tasavertainen ja äärettömän rakastettu. Nyt Mossea ei enää ole. Onneksi lohtua arkeen antavat ihanat muistot.

Mosse-papan viimeinen leposija tulee sijaitsemaan perheen puutarhassa, siellä missä ruusut kukkivat.

Lue myös: Mosse, 21, on elänyt pitkän kissanelämän – ”Löysimme takkuturkkisen kissanpojan kuusen alta nukkumasta”

Kommentoi Facebookissa