Tampereella taisteltiin 107 minuuttia – Tappara tasoitti voitot Ilvestä vastaan

Blake Parlettin hurja lyöntilaukaus on painunut ilveksen verkkoon, kultakypärä Henrik Haapalan riemulla ei ole rajoja.

Tapparan Blake Parlettin hurja lyöntilaukaus on painunut Ilveksen verkkoon, kultakypärä Henrik Haapalan riemulla ei ole rajoja. (Kuva AOP)

Ainoastaan HIFK selvitti tiensä KalPan seuraksi kiekkoliigan välieriin.

JÄÄKIEKKO HIFK liittyi KalPan joukkoon semifinaaleihin, kun se lähetti runkosarjan kakkosen TPS:n kesälomalle. Jo heti avauserä oli helsinkiläisten hallintaa kotiluolassaan. Avausmaali syntyi yhdeksän minuutin kohdalla, kun Teemu Eronen laukoi ylivoimalla siniviivalta kiekon verkkoon.

TPS tasoitti toisessa erässä, mutta kolmannessa Kai Kantola siirsi jälleen punapaidat johtoon. Turkulaiset eivät luovuttaneet, sillä Henrik Tallinder lusikoi maalin edestä TPS:n uudelleen tasoihin.

Ratkaisua haettiin jatkoerästä, jossa ajassa 61.29 Mika Partanen iski irtokiekon sisään ja vei HIFK:n kuopiolaisten seuraksi jatkopeleihin.

HPK ei sen sijaan ollut valmis vielä lomalle, kun Sakari Manninen napautti ranteella joukkueen johtoon jo kahden ja puolen peliminuutin kohdalla. JYP olikin ottavana osapuolena aina 4–0-lukemiin asti, jolloin Juha-Pekka Hytönen onnistui tekemään jyväskyläläisten avausmaalin.

Petteri Nikkilä teki tyhjään maaliin loppulukemat HPK:lle 5–2, joten ratkaisua haetaan uudelleen lauantaina Jyväskylässä.

Tampereella loppuunmyyty Hakametsä kiehui, kun Tappara ja Ilves ottivat yhteen tilanteessa, jossa ottelusarjan katkaisu oli mahdollista tupsukorville. Tilanne oli erikoinen, sillä hallitseva mestari ja runkosarjan voittaja oli vaarassa pudota etukäteen selvänä pidetyssä otteluparissa.

Otteluun loukkaantumisen jälkeen pukenut Jere Karjalainen ohjasi Tapparan johtoon jo kolmen minuutin kohdalla, seuraavaa maalia saatiin odottaa kolmanteen erään. Markku Flinck teki ojauksella lähes identtisen maalin Ilvekselle, kun pelikello näytti lukemia 45.53. Tsekkiveskari Dominik Hrachovina Tapparan maalilla oli kiireisempi kuin virkaveljensä Antti Lehtonen.

Tasatilanteessa 1–1 lähdettiin jatkoerään. Ensimmäisen jatkoerän 20 minuuttia ei tuonut ratkaisua, joten toinen aloitettiin Ilveksen Michael Keräsen istuessa jäähyllä. Siitä Ilves selvisi, mutta hetkeä myöhemmin Veli-Matti Savinainen sai kiekon jo maaliviivalle. Videotarkistus vahvisti, että osumaa ei syntynyt.

Ratkaisu syntyi lopulta kolmannessa jatkoerässä, kun pelikello näytti lukemaa 107:39. Puolustaja Blake Parlett ampui kovalla lyöntilaukauksella kiekon Ilveksen maalin. Ottelupari ratkeaa lauantaina – odotettavissa on Tampereen kiekkokevään tähänastinen huipennus.

 

Kommentoi Facebookissa