Tampereen uusi areena korkattiin – Ilves suorastaan raateli Tapparan

Tappara ja Ilves Tampereen uuden areenan avausottelussa. (Kuva: AOP)

Nokia Areena avattiin Tampereen asemalla juhlallisissa tunnelmissa. Tosin Tapparan kannalta ilta oli lopulta vähemmän juhlallinen Ilveksen voitettua 6-3.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin perjantai-iltana neljä ottelua. Katseet keskittyivät Tampereelle, missä pelattiin asemalle rakennetun Nokia Areenan avajaisottelu, jossa kohtasivat tietenkin Tappara ja Ilves.

Ilves teki selvää Tapparasta maalein 6-3. Ilves oli otteluun valmiimpi kuin isännät ja otti tylysti komennon jo ensimmäisen kympin aikana. Antti Saarela teki Ilvekselle heti kolme maalia.

Ilves otti toisen voittonsa putkeen ja nousi jo kolmanneksi SM-liigassa. Tapparan kausi ei ole vastannut odotuksia. Tappara hävisi toisen kerran peräkkäin ja on vasta yhdeksäntenä. Sarjasijoitusta voidaan pitää jonkinlaisena katastrofina mestarisuosikille.

Nokia Areena oli täynnä ja keräsi katsojilta pääasiassa kehuja. Tunnelmaakin 13 000 katsojan areenalla kuvailtiin erinomaiseksi.

Muissa SM-liigan perjantain otteluissa yleisöä olikin sitten vähemmän. Illan heikoin yleisömäärä löytyi tällä kertaa Kouvolasta, missä KooKoon voitto-ottelua Pelicansista oli seuraamassa alle 2000 katsojaa eli 1921.

Loistavaa kautta pelaava KooKoo on sarjassa toisena. Radanvarren derbyn Lahden joukkuetta olisi uskonut innostavan suurempaa yleisömäärää.

KooKoo voitti ottelun rankkarikisan päätteeksi 2-1. Sarjakärki TPS:stä KooKoo on kaksi pistettä jäljessä.

Kuopiossa Järvi-Suomen derbyä KalPan ja JYPin välillä seurasi vain reilut 2500 katsojaa eli Niiralan monttu oli vain noin puolillaan. KalPa voitti ottelun maalein 2-1.

Lappeenrannassakin päädyttiin siihen tulokseen, että perjantai-iltaa on mukava viettää jossain muualla kuin kiekkopelissä. SaiPan ja Jukureiden välistä ottelua seurasi paikan päällä vain 2008 maksanutta katsojaa. Jukurit voitti 4-2.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: TPS jyrää kärjessä – HPK:lla hurja voittoputki

Kommentoi Facebookissa