Vauhti oli hurjaa humalaisen kuljettajan kyydissä – ”Autossa ollut koirakin pelkäsi”

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen 1 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen. (Kuva Fotolia)

Ajoneuvo suistui metsään ja romuttuneen auton alle jäänyt matkustaja tukehtui hengiltä.

KUOLEMANTUOTTAMUS Hieman yli 20-vuotias mies on tuomittu vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Miehen kuljettama auto suistui metsään ja romuttuneen auton alle jäänyt matkustaja tukehtui hengiltä.

Onnettomuus tapahtui Ikaalisissa elokuussa 2020. Parikymppinen nainen oli luovuttanut hallinnassaan olleen auton humalaiselle miehelle, jolla ei ollut edes ajokorttia.

Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa ja koira. Kuljettaja ajoi rajua ylinopeutta, ja yksi matkustaja vaati huutamalla kuskia hiljentämään. Matkustajan kertoman mukaan vauhti oli niin kova, että autossa ollut koirakin pelkäsi.

Erään mäen jälkeen oikealle kaartuvassa mutkassa auto lähti kuljettajan käsistä, suistui metsään ja törmäsi puuhun. Vain kuljettajan vieressä ollut matkustaja käytti turvavöitä. Kaksi matkustajaa loukkaantui. Yksi matkustaja jäi romuttuneen auton alle ja tukehtui kuoliaaksi.

Myös kuljettaja loukkaantui. Hän jäi puristuksiin ratin taakse ja vasta pelastuslaitoksen miehet saivat hänet irrotettua. Syytteen mukaan kuljettaja oli ajon aikana vähintään 2,44 promillen humalassa. Muutama kuukausi aiemmin parikymppinen nuorimies oli tuomittu rattijuopumuksesta 75 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tällä kertaa humalainen kuljettaja ei selvinnyt enää ehdollisella. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen 1 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Humalaiselle auton luovuttanut nainen tuomittiin 20 päiväsakkoon. Hänen tuloillaan maksettavaa tuli 200 euroa.

Lue myös: Yhdestä liikenneonnettomuudesta jopa miljoonan euron vahinko – korvauksia voidaan maksaa koko loppuelämän ajan

Kommentoi Facebookissa