Tänä vuonna 30 äitiä saa Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein – arvokasta työtä lasten ja perheiden hyväksi

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitali kultaristein voidaan antaa eri-ikäisille, erilaisissa elämänpiireissä ja tehtävissä toimineille ja toimiville äideille.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitali kultaristein voidaan antaa eri-ikäisille, erilaisissa elämänpiireissä ja tehtävissä toimineille ja toimiville äideille. (Kuva Mannerheimin Lastensuojeluliitto)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö luovuttaa kunniamerkit äitienpäiväjuhlassa.

ÄITIENPÄIVÄ Tasavallan presidentti palkitsee kasvattajina ansioituneita äitejä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein. Kunniamerkin saaville äideille on ilmoitettu huomionosoituksesta henkilökohtaisesti.

Presidentti Sauli Niinistö luovuttaa kunniamerkit 8.5.2022 äitienpäiväjuhlassa, joka järjestetään Säätytalolla Helsingissä. Juhlan järjestelyistä vastaavat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ehdokkaan ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana.

Pyrkimyksenä on, että palkittavat äidit edustavat erilaisia ryhmiä, esimerkiksi ansiotyössä käyviä, yksinhuoltajia, maaseudun emäntiä sekä myös eri vähemmistöryhmiä. Ehdokkaiden alaikärajana on 40 vuotta. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Myös adoptio- ja sijaisäitejä voidaan esittää kunniamerkin saajiksi. Ammatissaan kasvattajina toimiville kunniamerkkiä ei ole tarkoitus myöntää.

Kun omat lapset tekevät kunniamerkkiesityksen, tulee siinä olla mukana vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa sellaisilta järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä, jotka hyvin tuntevat kysymyksessä olevan perheen. Aloitteen tekijänä kunniamerkin hakemiselle voivat olla omaiset, tuttavat tai naapurit, mutta esityksen tekijänä tulee olla viranomainen, järjestö tai muu yhteisö.

Lue myös: Äitiä voi ilahduttaa kotimaisella pelargonilla – ”Suosituin väri on ollut kaunis vaaleanpunainen”

Äitienpäivänä kunniamerkin saajat

Ahvenanmaa

Fellman Birgit, Föglö

Vapaavuori Ritva, Eckerö

Etelä-Suomi

Lähde Eine, Hartola

Kaksonen Carina, Helsinki

Mononen Sanna, Sipoo

Nupponen-Kollin Kirsi-Liisa, Mäntsälä

Ovaska Merja, Riihimäki

Pitkänen Tanja, Orimattila

Syrjälä Hanna, Jokioinen

Itä-Suomi

Saari Kaija, Siilinjärvi

Mustonen Sisko, Enonkoski

Peltoniemi Tuija, Suonenjoki

Lappi

Hakovirta Irina, Inari

Aikkila Karoliina, Ranua

Mikkola Irma, Simo

Lounais-Suomi

Mustajärvi Sanni, Karvia

Mäkelä Sari, Kankaanpää

Mäkilä Terhi, Laitila

Ruotsalainen Kirsti, Eura

Länsi- ja Sisä-Suomi

Bui Thi, Vörå

Hihnala Eija, Jämsä

Korhonen Eija, Tampere

Paananen Ritva, Viitasaari

Pöysti Koulbanu, Tampere

Riikola Eija, Lempäälä

Sjöblom Gunnel, Pedersöre

Pohjois-Suomi

Jaakkola Aini, Kuusamo

Kalliokoski Outi, Kalajoki

Mikkonen Elise, Muhos

Poukkula Maija, Raahe

Kommentoi Facebookissa