Tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä epäillyistä nuorin on 15-vuotias – ”Minun virkaurallani en muista vastaavaa”

Vangittuna olevaa 16-vuotiasta poikaa epäillään myös toisesta tapon yrityksenä tutkittavasta teosta.

Vangittuna olevaa 16-vuotiasta poikaa epäillään myös toisesta tapon yrityksenä tutkittavasta teosta. (Kuva AOP)

Poliisi on saanut valmiiksi Kirkkonummella lokakuussa tapahtuneen tapon yrityksen tutkinnan.

TAPON YRITYS Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Kirkkonummen Tolsassa 2.10.2020 tapahtuneen tapon yrityksen ja törkeän ryöstön tutkinnan, ja tapaus on lähetetty syyteharkintaan. Teosta epäiltynä on kuusi henkilöä, joista nuorin on 15-vuotias.

Teon johdosta on edelleen todennäköisin syin epäiltynä vangittuna yksi henkilö, 16-vuotias kirkkonummelainen poika. Häntä epäillään myös toisesta tapon yrityksenä tutkittavasta teosta Kirkkonummen keskustassa Asematiellä 26.9.2020. Asematien tapahtumissa teosta ei epäillä muita henkilöitä vangittuna olevan 16-vuotiaan lisäksi.

Se, että näin nuoria epäillään erittäin vakavista rikoksista ja etenkin, että yksi tekijä liittyy kahteen lyhyen ajan sisällä tapahtuneeseen rikokseen, on tapauksen tutkinnanjohtajana toimineen rikoskomisario Nina Kankaan mukaan erittäin harvinaista.

− Minun virkaurallani en muista vastaavaa tapahtuneen koskaan, vaan kyseessä on todella poikkeuksellinen tapaus, Kangas kertoo.

Asematien tapahtumien tutkinta saataneen myös valmiiksi lähiaikoina. Molemmissa tapauksissa tekoväline on ollut veitsi, ja kummassakin tapauksessa uhreissa on ollut lukuisia veitsen aiheuttamia vammoja.

Lue myös: HS: Helsingin poliisi tunnustaa – yli sata ryöstelevää maahanmuuttajataustaista nuorta aiheuttaa vaaraa kaupungissa

Kommentoi Facebookissa