Tappara eteni SM-liigan finaaleihin

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tappara voitti KooKoon 4-1 ja eteni finaaleihin.

JÄÄKIEKKO Tappara on edennyt jääkiekon SM-liigan finaaleihin. Se voitti viidennessä välieräottelussa KooKoon Tampereella maalein 4-1 ja vei välieräsarjan nimiinsä samoin lukemin.

KooKoo aloitti aiempien sarjan otteluiden tapaan vahvasti ja siirtyi Juho Rautasen maalilla johtoon jo kolmannella minuutilla. Petteri Puhakka maalasi Tapparan erän puolivälissä tasoihin hyödynnettyään KooKoon tökerön kiekonmenetyksen.

Toisessa erässä KooKoo hölmöili lisää. Veli-Matti Savinainen rankaisi kouvolalaisjoukkuetta alivoimamaalilla. Savinaisen maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Puhakka teki kolmannessa erässä illan toisen maalinsa. Otto Leskinen teki vielä neljännen maalin.

KooKoo selvisi ensi kertaa SM-liigan välieriin, mikä oli kouvolalaisseuralle jo merkittävä saavutus. Kausi on ollut KooKoolle jättimenestys.

Tapparan parempi pelaajamateriaali sekä pidempi palautumisaika puolivälieräsarjasta ratkaisivat välieräsarjan Tapparalle.

Puolivälieräsarjansa Lukkoa vastaan Tappara voitti viidessä ottelussa, kun KooKoo joutui urakoimaan Jukureita vastaan seitsemän ottelua.

Unohtaa ei sovi sitäkään, että KooKoolta tippui vahvuudesta tärkeitä pelaajia. Puolustajista oli viimeisissä otteluissa KooKoolla pulaa.

Tappara kohtaa finaaleissa joko TPS:n tai Ilveksen. TPS:n ja Ilveksen sarja on katkolla Tampereella perjantaina.

Ilves on päihittänyt Tapparan yleisömäärissä aiemmissa peleissä, mutta ratkaisevassa KooKoo-ottelussa Tappara sai jo Nokia-areenalle väkeä jo lähes Ilveksen lukuihin. Yleisömääräksi ilmoitettiin 10 371.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tanska laittoi Leijonat koville – Jukka Jalonen kehui vastustajaa

Kommentoi Facebookissa