Tanska laittoi Leijonat koville – Jukka Jalonen kehui vastustajaa

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat otti harjoitusotteluissa kaksi niukkaa voittoa Tanskasta.

JÄÄKIEKKO Tanska pisti jääkiekon MM-kotikisoihin valmistautuvan Leijonat koville sekä keskiviikkona että torstaina. Keskiviikkona Suomi voitti Odensessa rankkarikisan päätteeksi 4-3 ja torstain ottelu Kööpenhaminan lähellä sijaitsevassa Rödovressa päättyi Suomen 1-0 -voittoon varsinaisen peliajan jälkeen.

Tanskaa ei aliarvioitu. Vahvuutensa Tanska osoitti jo Pekingin olympiakisoissa, joissa voitti Tshekin ja eteni puolivälieriin saakka.
Jalonen korosti, että Leijonat joutui pelaamaan parhaalla tasollaan.

– Kaksi ottelua vuorokauden sisällä. Kova tempo. Jouduttiin pistämään parasta pöytään, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi TV5:n haastattelussa.

Torstain ottelussa Suomen ainoa maali oli Kalle Maalahden käsialaa ajassa 34.04. Ensimmäisen maaottelumaalinsa viimeistelleelle Maalahdelle loistavan tekopaikan tarjoili syöttötaituri Sakari Manninen.

– No, nolla maalia omiin. Puolustuspelaamisemme oli nyt jämäkämpää. Meillä olisi ollut paikkoja useampaankin maaliin. Tietty laadukkuus puuttui. Olemme kuitenkin tyytyväisiä kahteen voittoon, Jalonen korosti.

Leijonien MM-ryhmään on ylitarjontaa. Nyt mukana oli 11 olympiavoittajaa. NHL:stä ja SM-liigan välieriin selvinneistä seuroista tulee varmasti vahvistuksia.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen painotti TV5:n haastattelussa, että KHL:n hyvästelleet pelaajat ovat pitäneet hyvin kunnostaan huolta. Teemu Hartikainen onnistui Tanskaa vastaan maalinteossa keskiviikkona ja Sakari Manninen puolestaan jakeli maaliin johtaneita syöttöjä molemmissa otteluissa.

– Kaikki mukana olleet olivat erittäin hyvässä tikissä. Kolmessa treenissä ja yhdellä aamujäällä näki, että porukka on pitänyt itsestään huolta, Jalonen alleviivasi.

Suomi kohtaa ensi torstaina Norjan Joensuussa ja perjantaina Kuopiossa. Leiriryhmään on tulossa uusia pelaajia, joista Valtteri Filppula on jo vahvistettu.

– Tulee niitä jokunen. Julkaistaan myöhemmin, Jalonen pyöritteli.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Olympiakomitealla itsetutkiskelun paikka – Jan Vapaavuori kertoi tärkeästä muutoksesta

Kommentoi Facebookissa