Tappara jyrää teräksisessä lujuudessa – TPS rypee erityisesti Turussa

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara voitti taas. TPS ei ole tällä kaudella voittanut yhtään kotiotteluaan.

JÄÄKIEKKO Tällä kaudella vain yhden ottelun hävinnyt Tappara piti asemansa SM-liigan kärjessä voitettuaan lauantaina SaiPan 4-1. SaiPa oli voittanut kolme edellistä otteluaan, mutta Tappara oli Lappeenrannassa aivan liian kova vastustaja.

Tappara on tehnyt 14 ottelussa peräti 54 maalia. Omiin on mennyt maaleja vain 23. Yhtään ottelua Tappara ei ole hävinnyt varsinaisella peliajalla.

Tappara johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla toisena oleviin Kärppiin. Lauantaina Kouvolassa Kärpät voitti alkukauden yllättäjän KooKoon 1-0. Maalin makuun pääsi Liigan puhutuin pelaaja Jesse Puljujärvi, joka SM-liigatasolla näyttää olevan kovan luokan pelaaja, vaikka NHL:ssä miehellä ei kulkenut.

Lukko vahvisti asemiaan sarjan kolmospaikalla voitettuaan rankkarikisan päätteeksi Ilveksen Tampereella 3-2. Perjantaina Lukko oli kaatanut Satakunnan hegemoniaottelussa Ässät Raumalla 4-0. Viimeisestä yhdeksästä ottelustaan Lukko on hävinnyt vain yhden.

NHL:ssä sopimuksetta jäänyt puolustaja Julius Honka onnistui JYP-paidassa maalinteossa joukkueen voittaessa KalPan 5-0. Samalla JYP nousi sarjataulukossa neljänneksi.

Hallitseva mestari HPK jatkaa Liigassa viidentenä voitettuaan Jukurit 3-2. Alavireessä ollut HIFK puolestaan löi Porissa Ässät 3-1 ja nousi sarjataulukossa kymmenenneksi Ässien edelle. HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen otti voiton entisestä esimiehestään, nykyään Ässiä luotsaavasta Ari-Pekka Selinistä.

TPS:n surkeutta ei voi kuin ihmetellä. Perjantaina TPS voitti sentään sarjajumbo Sportin Vaasassa voittolaukauskisan päätteeksi 6-5, vaikka oli muninut johtonsa. Lauantaina TPS palasi kuitenkin tappion karvaaseen makuun hävittyään Pelicansille 0-1.

Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva TPS ei ole tällä kaudella voittanut yhtään kotiotteluaan. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan TPS on napsinut vain kaksi pistettä, jotka tulivat perjantaina Vaasassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Onko Jesse Puljujärven ura uudessa nousussa? – ”Kai se on, tai sitten ei”

Kommentoi Facebookissa