Tappara jyräsi kovassa peliruuhkassa olleen KooKoon

Tappara voitti CHL:n mestaruuden 2023. (Kuva C MORE)

SM-liigan puolivälierät käynnistyivät. Tappara voitti KooKoon 4-0 ja Pelicans voitti KalPan 2-1.

JÄÄKIEKKO Tappara on SM-liigan suurin mestarisuosikki ja se näytti heti perjantaina, miksi näin on murjottuaan perjantaina ensimmäisessä puolivälierässä KooKoon 4-0. Tosin Tappara sai etua siitä, ettei KooKoolla ollut paljoa palautumisaikaa.

KooKoo pudotti vasta torstaina Kärpät sääleissä ja nyt se lähti hakemaan yllätystä Tapparaa vastaan. Sitä ei tullut.

– Ei pystytty yllättämään. Kyllä Tappara oli juuri niin vahva kuin ajateltiin, KooKoon päävalmentaja Olli Salo myönsi.

– Tappara pystyi syömään meiltä kaiken pelin pois, eikä me saatu missään kohtaa rullaamaan sitä minkäänlaista omaa peliä. Oli vähän vaikea lähteä kiekolla ja sitkeästi kyllä taisteltiin puolustuspelissä, mutta kyllä Tappara oli tänään erittäin, erittäin hyvä, Salo jatkoi.

Tappara-peli oli KooKoolle kuudes kahdeksaan päivään. Tämä sai Olli Salon veistelemään.

– Dingolla oli keikkaa joka päivä ja me ollaan pelattu lähes joka päivä tässä. Kova on kuorma. Nyt onneksi päästään edes pari päivää näkemään perheitä ja muuta. Sarja on nyt avattu ja vireystila on kyllä muuten hyvä, Salo veisteli.

Pelicans ja KalPa avasivat perjantaina jääkiekon SM-liigan puolivälierät odotetun tasaisella väännöllä. Pelicans voitti kireän ottelun 2-1 ja johtaa ottelusarjaa nyt 1-0.

– Tiukka maalin peli. Hampaankoloon jäi. Ei ollut meiltä mikään paras esitys ja pystytään paljon parempaan, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen lupaili.

KalPa oli avauserässä niskan päällä ja johti sen jälkeen 1-0, mutta sitten Pelicans löysi paremman vireen.

– Maalin peli tämä oli ja meillä oli hetkemme, mutta kuten sanoin, niin pystymme parempaan ja tulemme parantamaan huomiseksi, Miettinen jatkoi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Karmea floppi – Kärpät ei yltänyt edes puolivälieriin

Kommentoi Facebookissa