Nuori 19-vuotias kuljettaja hurjasteli ylinopeutta jäisellä tiellä – kyydissä kaksi alaikäistä

Poliisin partio mittasi ajoneuvolle vajaan kilometrin matkalla keskinopeudeksi 147 kilometriä tunnissa. (Kuvituskuva Fotolia)

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin ajokieltoon.

LIIKENNETURVALLISUUS Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että 19-vuotiaan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen viime viikolla Sipoossa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio oli tekemässä liikenteenvalvontaa torstai-iltana 9.3.

– Partio havaitsi Uudella Porvoontiellä henkilöauton, joka kulki huomattavaa ylinopeutta. Poliisin partio kääntyi auton perään ja mittasi sille vajaan kilometrin matkalla keskinopeudeksi 147 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen vaihdellessa 50–60 kilometriä tunnissa, kertoo komisario Katri Lehti.

Kuljettajalle näytettiin pysäytysvaloa ja auto saatiin pysäytettyä läheiselle pihatielle. Autoa kuljetti 19-vuotias mies, jolla oli kyydissään kolme matkustajaa. Kaksi matkustajista oli alaikäisiä.

– Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja tie oli osittain jäinen ja luminen. Partion tekemän havainnon mukaan auto ehti kulkea havainnointipaikan ja pysäytyspaikan välillä yhteensä 21:n tie- ja pihaliittymän ohi. Matkan varrella oli myös useita suojateitä ja liikenteenjakajia, Lehti jatkaa.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Lue myös: Kuolonkolarin tutkinta valmistui – rattijuoppo ajoi päin toista autoa väärällä kaistalla

Kommentoi Facebookissa