Tappara kärjessä tauolle – TPS:n ja Sportin syksyssä koomisia piirteitä

TPS:n kausi ei ole ollut "hunajata".

TPS:n kausi ole ollut "hunajata". (Kuva AOP)

TPS ja Sport elävät hyvin synkkää syksyä. Lauantaina molemmat saivat jälleen turpaansa.

JÄÄKIEKKO SM-liiga lähti maajoukkuetauolle lauantain kierroksen jälkeen. Kärkipaikalta tauolle lähtee Tappara, joka kaatoi lauantaina Lukon 3-2-lukemin.

Tappara keräsi syyskaudella yhteensä hurjat 48 pistettä ja hävisi koko syksyn aikana vain kahdesti. Lukko pelasi myös vahvan syksyn: 31 pistettä ja neljäs tila.

Kärpät jatkaa sarjassa toisena kolmen pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneesta Tapparasta voitettuaan HIFK:n 2-0. Michal Kristof ja Jakub Krejcik tekivät Kärppien maalit Jesse Puljujärven syötöistä.

Sarjajumbo Vaasan Sportin surkeus jatkui myös lauantaina. Pelicans kävi hakemassa lauantaina Vaasasta 3-1-voiton. Vielä kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Sport oli johtanut 1-0.

Pelicans pesi vähän kasvojaan, mutta silläkin on ollut viime ajat vaikeaa. Lahtelaiset ovat tällä hetkellä Liigassa sijalla 12.

Sport ei joudu värjöttelemään yksin surkimusten joukossa, sillä siellä on myös syksyllä rajusti sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolellakin koomaillut TPS. Ilves matkusti lauantaina Turkuun ja haki tylyn 6-1-voiton.

Kapteeni Eemeli Suomi oli Ilveksen ehdoton hahmo hattutempullaan. Niko Peltola (0+3) keräsi niin ikään kolme tehopinnaa. TPS:n ainoan maalin viimeisteli avauserässä Markus Nurmi.

Tappio oli perjantaina valmentajaa vaihtaneelle TPS:lle kuudes perättäinen. Ilves jyrää puolestaan neljän voiton putkessa.

JYP otti jo kolmannen perättäisen voittonsa, kun se murskasi Kouvolassa KooKoon 4-0. JYP nousi 34 pisteeseen ja on kolmantena sarjassa. KooKoon alkukausi on ollut myös vahva ja joukkue on nyt sijalla viisi.

Mikkelissä haettiin ratkaisua lauantaina pitkän kaavan kautta. Jukurit oli lopulta Ässiä parempi 2-1 voittomaalikilpailun jälkeen.

TPS ja Sport saavat ensi viikolla kaipaamaansa harjoittelua. Seuraavan kerran SM-liigaa pelataan 12. marraskuuta.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit voitolla tauolle – yleisömäärät eivät vakuuta

Kommentoi Facebookissa