Tappara komeasti CHL:n välieriin – Lukko jatkoi HIFK:n tuskaa

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tappara eteni CHL:n välieriin ja Jukurit putosi jatkosta. SM-liigassa Lukko voitti HIFK:n 4-1.

JÄÄKIEKKO Tappara eteni tiistaina neljän parhaan joukkoon Euroopan Mestareiden liigassa CHL:ssä. Tappara oli hävinnyt ensimmäisen CHL:n puolivälierän ruotsalaiselle Röglelle, mutta tiistaina se teki hienon nousun yhden maalin takaa-ajoasemasta ja paineli jatkoon.

Tappara murjoi tiistaina Röglen peräti 5-1-lukemin. Välieriin se meni yhteismaalein 7-4.

Tappara sai samalla maukkaan revanssin Röglestä. Se hävisi juuri Röglelle viime kevään CHL-finaalin.

Maailmanmestarit Niko Ojamäki (2+1) ja Veli-Matti Savinainen (2+1) olivat Tapparan hahmoja murskavoitossa. Kristian Tanus syötti puolestaan kolme maalia.

Mikkelin Jukurienn kohtalo oli toisenlainen. Se oli hävinnyt jo avausosan Luleålle 1-5 ja nyt tuli vielä takkiin maalein 1-3. Ensi kertaa CHL:ssä pelanneen Jukurien taival tuli europeleissä päätökseensä.

SM-liigassa pelattiin tiistai-iltana yksi ottelu, kun HIFK isännöi sarjakärki Rauman Lukkoa. Sarjakärki oli heikkoa kautta pelaavalle HIFK:lle liikaa ja Lukko haki Nordikselta täyden pistepotin 4-1-lukemin.

Jo avauserä ratkaisi paljon, kun Lukko karkasi kahden maalin johtoon Thomas Gregoiren ja Matt Abtin komeilla laukauksilla.

Toisen erän alussa HIFK tuli peliin mukaan, kun Julius Nättinen kavensi erän alussa ylivoimalla. HIFK haki kovasti tasoitusta tämän jälkeenkin, mutta Lukko maali pysyi tämän jälkeen loppuun asti koskemattomana.

Lopullinen niitti syntyi päätöserän lopulla, kun Gabriel Fontaine iski lukemiksi 3-1 terävästä vastahyökkäyksestä. Lukko kaunisteli vielä lukemia lopussa osumalla tyhjään maaliin. Maalin teki Tarmo Reunanen.

Helsinkiä riepotteleva lumimyrsky ja HIFK:n heikot otteet näkyivät illan yleisömäärässä. HIFK kuulutti viralliseksi yleisömääräksi yli 5000 katsojaa, mutta moni kausikorttipaikka oli tyhjänä, joten todellinen yleisömäärä jäi reilusti tämän alle.

Lukko jatkaa sarjan kärjessä. HIFK on surkeasti vasta sijalla 11.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Ässät pilasi Hannu Jortikan juhlaillan Turussa

Kommentoi Facebookissa