Tappara selvisi haasteestaan – Ranskassa nähtiin vahvaa kiekkokulttuuria

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tappara voitti Rouenissa ja pelaa CHL:n välierissä. Tapparan seuraava vastustaja, saksalaisjoukkue Red Bull München, pudotti jatkosta Lukon.

JÄÄKIEKKO Tappara pelasi jääkiekon mestarien liigaa eli Champions Hockey League -sarjaa tiistaina Ranskassa. Toisessa puolivälieräottelussa vastassa oli turnauksen iloinen yllättäjä Rouen Dragons, joka Tampereella oli taistellut kirvesrintoja vastaan 3-3 -tasapelin.

Tapparan ja Rouenin ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tampereella 3-3. Ottelusta jäi kuva, että Tappara aliarvioi vastustajansa.

Toisessa osaottelussa tasoero tuli selväksi. Tappara jyräsi 4-0 -voittoon.

– Tämä oli meiltä kärsivällinen esitys. Olimme parempia, mutta tulosta ei tahtonut tulla. Tuhlasimme turhan paljon paikkoja, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi CHL:n tiedotteessa

Tappara ei päässyt toisessakaan ottelussa helpolla. Kaksi viimeistä maaliaan joukkue teki tyhjiin. Ranskan maajoukkuepelaaja Charles Bertrand osui Tapparan paidassa Ranskassa.

Christian Heljanko kesti maalilla ottelun vaikeimmat hetket ja muuten saimme oppia siitä, että tilanteet pitää pelata loppuun asti, Tapola sanoi.

Ottelussa oli tv-kuvien perusteella hieno tunnelma. Ranskassa jääkiekko on pieni laji, mutta muutamilla paikkakunnilla, kuten Rouenissa laji nauttii isompaa suosiota. Rouenin fanit kannustivat omiaan raivoisasti ja osoittivat joukkueelleen taiston tauottua suosiota seisaaltaan hurraten, vaikka tappio tulikin.

Tappara jatkaa tietään välieriin. Vastaan tulee saksalainen Red Bull München, joka pudotti jatkosta Rauman Lukon.

Hallitseva Suomen mestari Lukko ja Red Bull München pelasivat toisessa ottelussa varsinaisella peliajalla 2-2 -tasapelin. Ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Justin Schütz teki saksalaisjoukkueelle voittomaalin.

– Meille vihellettiin paljon jäähyjä ja ne söivät energiaa. Mutta onnittelut Münchenille jatkopaikasta, he olivat kaksi erää parempia, kommentoi Lukon päävalmentaja Marko Virtanen.

Champions Hockey Leaguen kaksiosaiset välierät pelataan 4.-5. tammikuuta ja 11.-12. tammikuuta 2022. Toisessa välieräparissa kohtaavat ruotsalaisseurat Frölunda ja Rögle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL-pelaajat huolestuneita – Pekingin olympialaisten kiekkoturnaus uhkaa lässähtää

Kommentoi Facebookissa