Tappara suli Mikko Leinosen juhlaottelussa nolosti

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen näki joukkueensa sulavan 3-0-johtoasemasta.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa toisena oleva Tappara suli nolosti lauantaina. Tappara johti ottelua HPK:ta vastaan jo 3-0-lukemin, mutta HPK nousi rinnalle ja lopulta ohi. HPK voitti lopulta 4-3-lukemin jatkoajalla.

Ottelussa juhlistettiin SM-liigan pitkäaikaisinta toimitusjohtajaa Mikko Leinosta, joka jäi eläkkeelle. Leinonen ei kuitenkaan saanut enää lopussa juhlia, vaan HPK pääsi tuulettamaan väkevää voittoa Hakametsän jäällä.

Pelicans kärsi lauantaina katkeran tappion sarjajohtaja Kärpille. Pelicans hallitsi ottelua, mutta Kärpät oli parempi maalein 5-3.

Julius Junttila (1+2) ja Juho Lammikko (2+0) sekä Jesse Puljujärvi (0+2) nousivat oululaisten hahmoiksi. Junttila teki kolmannen erän lopussa Kärppien 4-2-maalin tyhjiin, mutta Pelicans nousi vielä kerran ilman maalivahtia maalin päähän Janne Jalasvaaran osumalla.

Kärpät johtaa sarjaa nyt kahdeksan pisteen erolla Tapparaan. Kärpät on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Sarjassa viidentenä oleva HIFK kävi hakemassa lauantaina täyden pistepotin Vaasan Sportin vieraana 4-2-lukemin. Sportin päävalmentajaa Risto Dufvaa tappio helsinkiläisille harmitti.

– IFK ansaitsi tänään voittonsa. Meillä ei ihan kyky riittänyt tänään. Jopa yllättävän hyvin pystyttiin roikkumaan tuloksessa kiinni viimeiselle kympille asti, mutta niin laajalla rintamalla IFK pystyi häiritsemään meidän hyökkäyspeliä ja hyökkäämään itse, että me ei enää sen ensimmäisen erän jälkeen päästy iskemään hakkuja IFK:n kinkkuun kiinni ja ottamaan siitä lihapalasta, Dufva summasi omaan värikkääseen tyyliinsä.

Dufva myönsi rehdisti vastustajan paremmuuden, mutta tappio otti silti koville.

– Ei oltu ehkä ihan parhaimmassa iskussa itse, mutta mielestäni se oli vastustaja, joka maalasi meidät nurkkaan tässä asiassa. Joka on niin harmittavaa ja väärin kuin vain olla ja voi, Dufva sanoi hymynkare huulillaan.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli tyytyväinen vierasvoittoon.

– Kun suuresti arvostamani kollega tulee johonkin paikkaan, niin peli tulee kuntoon ja ilmapiiri alkaa parantua. Onneksi olimme siihen valmistautuneet. Olen todella iloinen tästä tuloksesta, Pikkarainen sanoi.

Porin Ässät kaatoi lauantaina Rauman Lukon vietyään Satakunnan derbyn nimiinsä niukasti 2-1. Ässät tuli kuumaan Isomäen iltaan raikkaammin ja ratkaisi ottelun jo avauserässä.

Ässät nousi 42 pisteeseen ja on nyt 10. sijalla SM-liigassa. Lukko on kahdeksantena, mutta 10 pistettä enemmän keränneenä.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit hävisi huolimattomalla esityksellä – pisteputki jatkuu silti

SM-liigan tulokset lauantaina 28.12.

JYP-Jukurit 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
KalPa-SaiPa 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)
KooKoo-Ilves 1-2 ja (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)
Kärpät-Pelicans 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)
Sport-HIFK 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)
Tappara-HPK 3-4 ja (2-0, 1-2, 0-1, 0-1)
Ässät-Lukko 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Kommentoi Facebookissa