Tappara tekee KooKoosta selvää jälkeä – Pelicansille dramaattinen voitto

Kuva Fotolia

Tappara voitti KooKoon 6-1, Ässät Ilveksen 5-2 ja Pelicans KalPan 2-1. HIFK kukisti Lukon jatkoajalla 1-0.

JÄÄKIEKKO Hallitseva Suomen mestari Tappara murjoi maanantaina KooKoon Kouvolassa pelatussa puolivälieräottelussa maalein 6-1. KooKoo oli täysi altavastaaja, kuten oli ollut ensimmäisessäkin ottelussa.

Tappara ratkaisi pelin jo toisessa erässä, jossa johti ottelua 5-0. Kolmas erä olikin pelkkää pelailua.

Tappara johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-0. On vaikea nähdä, että KooKoolla olisi sarjassa vielä jakoa.

Ässät ratkaisi voiton Ilvestä vastaan päätöserässä, jossa se siirtyi 3-2 -johtoon. Voittomaaliksi jääneen maalin teki Aleksi Heimosalmi. Sen jälkeen Ässät teki vielä kaksi maalia tyhjiin.

Ässien maalivahti Niklas Rubin pelasi vahvan ottelun. Hän torjui 38 kertaa.

Ottelusarja on nyt tasan 1-1. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kotonaan.

Pelicansin ja KalPan dramaattisen ottelun kaikki maalit nähtiin päätöserän lopulla. Juuso Könönen vei KalPan johtoon ajassa 55.14, mutta lopussa KalPa suli. jonka jälkeen Pelicansin Tyler Kelleher otti tahtipuikon käsiinsä. Kelleher teki lahtelaisten molemmat maalit, jotka syntyivät ajassa 58.59 ja 59.41.

KalPan maalivahti Juha Jatkola loukkaantui tilanteessa, jossa Kelleher viimeisteli tasoituksen. Jos Jatkola ei kykene ottelusarjaa jatkamaan, voi se olla ratkaiseva tekijä. Pelicans johtaa ottelusarjaa nyt 2-1.

HIFK otti maanantaina kotiyleisönsä edessä Nordiksella todella ison voiton Rauman Lukosta. Ottelu eteni 0-0 -numeroissa jatkoajalle. Voittomaalin jatkoajalla HIFK:lle viimeisteli olympiavoittaja Iiro Pakarinen.

– Hyvä fiilis. Saatiin voitto, vaikka jatkolle mentiinkin. Ensimmäinen viisiminuuttinen oli meiltä heikompaa, mutta toinen ja kolmas erä olivat hyviä. Jämäkkä esitys, Pakarinen sanoi C Moren haastattelussa.

HIFK:n puolustaja Ilari Melart ajettiin suihkuun. Hän löi poikittaisella mailalla Lukon Anrei Hakulista kasvoihin. Toisen erän päätössummeri oli jo soinut ennen Melartin törkyilyä.

HIFK johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: YLE näyttää Veikkausliigaa ja Superpesistä

Kommentoi Facebookissa