Tappara varmasti jatkossa – muilla suomalaisseuroilla haastavampaa

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tapparan jatkopaikka CHL:ssä varmistui jo neljännellä kierroksella. Jukurit, TPS ja Ilves tarvitsevat kahdella päätöskierroksella voittoja päästäkseen pudotuspeleihin.

JÄÄKIEKKO Eurooppalainen jääkiekkokausi alkoi jo vajaat pari viikkoa sitten Champions Hockey Leaguen eli mestareiden liigan alkusarjapeleillä. Kahden viikon jälkeen CHL:stä on takana neljä kierrosta.

Hallitseva Suomen mestari Tappara varmisti neljännessä ottelussa jatkopaikkansa, vaikka hävisi jatkoajalla sveitsiläiselle Rapperswilille maalein 2-4. Aiemmat kolme otteluaan Tappara oli voittanut, joten yksikin piste Rapperswil-ottelusta riitti jatkoon.

– Tässä oli kaksi laadukasta joukkuetta vastakkain ja jäällä nähtiin laadukasta peliä. Piste auttoi meitä varmistamaan jatkopaikan, mutta täyttä pottia teki silti mieli, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pohti CHL:n tiedotteessa

Tapparan lisäksi myös Red Bull München varmisti jatkopaikkansa voittaessaan Slavia Prahan 5-1. Tappara ja München kohtaavat lokakuussa kahdesti ratkaisten keskenään lohkovoiton.

– Näemme sitten lokakuussa mikä on loukkaantumistilanne ja muuta, mutta kyllä me lähdemme niitä pelejä voittamaan, totesi Tapola.

Kotimaassa Liiga alkaa tiistaina ja Tapola pitää CHL:n otteluita erinomaisena valmistautumisena sarjakauteen.

– Meillä on jo kausi alkanut, ja muut ovat odottaneet vesi kielellä pelien alkua jo kaksi viikkoja. Nämä ovat tosi kovia pelejä ja taso nousee joka vuosi, Tapola miettii.

TPS koki tylyn tappion sveitsiläiselle Ev Zugille maalein 1-6. Joukkueet kohtasivat Turussa viikko sitten ja tuolloinkin Zug haki 4-0-voiton.

– Olo on pettynyt totta kai. Heikko suoritus meiltä tänään, mutta toisaalta vastustaja oli todella hyvä, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

TPS:n jatkopaikan kohtalo jää kahdelle viime kierrokselle, kun turkulaiset kohtaavat sekä kotona että vieraissa saksalaisen Grizzlys Wolfsburgin. Grizzlysillä on tällä hetkellä pisteen etumatka TPS:aan.

– Sekä valmentajat että pelaajat saavat näistä peleistä paljon oppia. Pelaajat näkevät missä se Euroopan kärki menee ja paljon sinne on matkaa. He pääsevät kokemaan mitä vaatii päästä tuollaiseen eurooppalaiseen kärkijoukkueeseen pelaamaan. Meillä oli vastassa kymmenen MM-kisoissa pelannutta pelaajaa ja se kertoo jotain, Ahokas pohdiskeli.

Ilves kärsi sunnuntaina 1-2 -tappion voittomaalikilpailun jälkeen itävaltalaista Red Bull Salzburgia vastaan Tampereella.

– Tosi pettynyt olen pelin alkuun vaikka olimme hyvin valmistautuneita. Ensimmäinen erä oli meiltä taas turhan vaikea, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä mietti.

Ilveksellä on koossa neljästä ottelusta kolme pistettä. Joukkue on lohkossaan viimeisenä, eikä jatkopaikka enää ole omissa käsissä.

– Näistä peleistä ammennetaan oppia ja kun sen oikein käsittelemme, niin uskon näiden neljän pelin antavan meille hyvät lähtökohdat kotimaan liigaan, Myrrä sanoi.

Mikkelin Jukurit voitti Tanskassa Aalborg Piratesin maalein 3-0.

– Pelin alku oli meiltä hyvä ja viisi vastaan viisi -pelaaminen sujui mallikkaasti. Suurin huolenaihe on tällä hetkellä ylivoimapelaaminen. Siinä meillä riittää työmaata, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen huomautti.

Jukurien saldo on neljään peliin kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

– Tänään teimme sen minkä pitääkin ja olemme vielä mukana taistelussa jatkopaikoista, Jokinen totesi.

Europeleissä ensi kertaa esiintyvä Jukurit on lohkossaan toisena ja jatkopaikka on sillä omissa käsissä. Kaikki neljä otteluaan voittanut ruotsalainen Luleå HF on lohkon kärjessä ja varmasti jatkossa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Juhamatti Aaltonen meni yllättäen Mikkeliin – ”Mulla on Espoossa koti”

Kommentoi Facebookissa