Tapparalla hurja voittoputki – ”Heh, meillä on hyvä meininki”

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara otti lauantaina jo kahdeksannen perättäisen voittonsa kaadettuaan HIFK:n Helsingissä 2-1.

JÄÄKIEKKO SM-liigaa dominoivan Tapparan voittoputki jääkiekkoliigassa venähti lauantaina jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi HIFK:n Helsingissä 2-1-lukemin.

Tapparan voittomaalin iski toisessa erässä ylivoimalla Jere Karjalainen.

Karjalainen sai nautiskella loistavasta tarjoilusta ja HIFK:n maalivahti Frans Tuohimaa jäi haromaan tyhjää Karjalaisen pyssyn edessä.

Vaikka Tappara voittikin ottelun, oli HIFK pelillisesti niskan päällä.

– Tiukka peli oli ja olimme jopa vähän jäljessäkin, mutta tämä oli tiukka puolustusvoitto. Hyvin heittäydyimme tuossa lopussa ja suojelimme omaa maalia, Karjalainen summasi ottelun jälkeen.

HIFK oli lauantaina aloitteellisempi ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta Tappara osoitti pystyvänsä voittamaan myös heikommalla esityksellä.

– Pelissä olimme kyllä jäljessä, mutta kolmea pistettä lähdimme hakemaan ja se saatiin, Karjalainen tiivisti.

Tappara on tehnyt tällä kaudella todella komeita maaleja. Sosiaalisessa mediassa on puhuttu jopa, että Tappara on tuonut seksin takaisin jääkiekkoon. Karjalaista ajatus huvitti.

– Heh, meillä on hyvä meininki joukkueessa ja kaikilla on hauskaa. Nyt on tullut onnistumisia ja vieläpä ihan hienojakin sellaisia. Toivottavasti jatkuu näin. Sen eteen pitää tietysti tehdä töitä, että se jatkuu myös ensi kuun puolella, Karjalainen totesi.

HIFK tarjosi Tapparalle äärimmäisen kovan haasteen lauantaina. Tappara joutui puolustamaan pitkiä jaksoja, eikä tamperelaisten oma hyökkäyspeli päässyt oikein missään vaiheessa uomiinsa. Maalit tulivat yksittäisistä tilanteista. Oliko HIFK-ottelu pitkän voittoputken kovin?

– Ainakin yksi kovimmista. Kärpät-pelit oli kova ja kyllähän tässä muutkin pelit ovat olleet kovia, mutta ehkä tänään olimme eniten puolustuskannalla. Selvisimme siitäkin kunnialla, joten tulipahan sekin nyt kokeiltua, Karjalainen naurahti.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsingin Jäähalli

Lue myös: Kaapo Kakko NHL:n tasoerosta – ”Aika paljon kovempaa täällä mennään kuin Liigassa”

 

SM-liigan tulokset 28.9.

HIFK – Tappara 1-2 (0-0,0-2,1-0)
KalPa – KooKoo 2-1 rl (0-0,0-1,1-0)
Kärpät – Ilves 5-0 (5-0,0-0,0-0)
SaiPa – Jukurit 3-2 ja (1-1,1-1,0-0)
Ässät – TPS 0-1 (0-0,0-0,0-1)
Sport – JYP 2-4 (0-1,2-0,0-3)

Kommentoi Facebookissa