Kuopion Palloseura hyvin lähellä Suomen mestaruutta

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta.

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta. (Kuva AOP)

Kuopion Palloseura voi varmistaa Suomen mestaruutensa jo ensi viikonloppuna.

JALKAPALLO Veikkausliigan mestaruus menee 2019 todennäköisesti Kuopioon. KuPS voitti perjantaina FC Ilveksen 2-0 ja nousi neljän pisteen johtoasemaan ennen kahta päätöskierrosta.

Lauantaina Turussa FC Inter oli pakkovoiton edessä FC Hongasta. Espoolaisvieraat voittivat kuitenkin Demba Savagen maalilla 1-0.

FC Inter on neljän pisteen päässä KuPSista. Se tarkoittaa, että Interin pitää voittaa ensi viikon sunnuntaina Helsingissä HJK ja KuPSin tulee hävitä Kuopiossa Hongalle. FC Inter ja KuPS kohtaavat Turussa Mestaruussarjan päätöskierroksella 19. lokakuuta.

KuPS varmistaa mestaruuden jo ensi viikonloppuna, jos säilyttää etumatkansa neljässä pisteessä. Honkaa vastaan KuPSin pitäisi pelata vähintään tasapeli.

Myös FC Hongalla on vielä mahdollisuuksia mestaruuteen. Se edellyttää, ettei KuPS kerää enää yhtään pistettä, ja että Inter häviäisi HJK:lle.

Hongan kanssa tasapisteissä oleva Ilves on käytännössä menettänyt mestaruusmahdollisuutensa. Suomen Cupin mestaruuden tänä vuonna voittanut Ilves on hävinnyt Mestaruussarjan kolmesta pelistään kaksi.

Tällä kaudella nöyryytyksestä toiseen kulkenut HJK sai pientä lohtua voitettuaan lauantain kotiottelussaan IFK Mariehamnin 3-0. HJK kilvoittelee loka-marraskuussa vielä paikasta Eurooppa-liigan ensi kesän karsintoihin.

Haastajasarjassa FC Lahti ja HIFK pelasivat Lahdessa lauantaina tasan 2-2. FC Lahti on ennen kahta viimeistä kierrosta Haastajasarjan kärjessä kaksi pistettä HIFK:ta edellä.

Haastajasarjan voittaja pääsee kilvoittelemaan paikasta Eurooppa-liigaan Mestaruussarjan sijoille 3-6 päätyneiden joukkueiden kanssa. Myös Haastajasarjan kakkonen pääsee europelitaistoon, jos Ilves sijoittuu Mestaruussarjassa kahden parhaan joukkoon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Veikkausliigan mestaruustaisto tiukentui – HJK rämpii syvällä

Kommentoi Facebookissa