Veikkausliigan mestaruustaisto tiukentui – HJK rämpii syvällä

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta.

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta. (Kuva AOP)

Suomen mestari vuonna 2019 on KuPS, FC Inter tai FC Ilves. Hongan mestaruussauma on enää teoreettinen ja HJK on jo menettänyt mahdollisuutensa.

JALKAPALLO Veikkausliigan Mestaruussarjasta on pelaamatta kolme kierrosta ja neljällä joukkueella on yhä mahdollisuuksia mestaruuteen. Näistä joukkueista KuPSilla, FC Interillä ja FC Ilveksellä mestaruus on omissa käsissäkin.

Sunnuntaina KuPS voitti Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin 1-0 ja nousi sarjataulukon kärkeen. Tuco puski KuPSin voittomaalin 63. minuutilla.

FC Ilves voitti Tampereella FC Interin 1-0. Voittomaalin viimeisteli toisen jakson yliajalla Tiemoko Fofana vapaapotkun jälkitilanteesta.

Voitto oli Ilvekselle elintärkeä. Joukkue on kolmen pisteen päässä kärkijoukkue KuPSista. Toiseksi sarjataulukossa pudonnut Inter on KuPSia kaksi pistettä perässä.

Ensi perjantain KuPS–Ilves-ottelu Kuopiossa on hyvinkin merkittävässä asemassa mestaruuden ratkaisun kannalta. Ilveksellä ei ole tappioon varaa.

Inter pelaa lauantaina Turussa kotiottelun FC Honkaa vastaan. Sarjataulukossa neljäntenä oleva Honka on vielä teoreettisesti mestaruustaistossa mukana, mutta tarvitsee kolmelta viimeiseltä kierrokselta voittoja.

Lauantaina Metroderbyssä Honka nöyryytti HJK:ta 3-1. Sunnuntaina varmistui, että HJK:lla ei ole mahdollisuutta tällä kaudella edes hopealle. Hallitseva Suomen mestari, Veikkausliigan rahakkain seura, rämpii syvällä mudassa.

Haastajasarjassa FC Lahti jatkaa kärjessä voitettuaan perjantaina VPS:n 2-1. Toisena oleva HIFK voitti lauantaina SJK:n 2-0.

Haastajasarjan voittaja pääsee lokakuussa kilvoittelemaan europelipaikasta. Myös haastajasarjan kakkoselle avautuu euromahdollisuus, jos Suomen Cupin mestari Ilves voittaa kultaa tai hopeaa.

Sarjasta pudonnee suoraan joko KPV tai VPS. Lauantaina RoPSin murskannut KPV on kolme pistettä VPS:ää edellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pukki-party jäi nyt väliin, mutta suomalaismaalivahdit loistivat

Kommentoi Facebookissa