Tapparan tiistain saldo – sakko, poliisitutkinta ja voitto

Tappara juhlii maalia

Tappara juhlii maalia. (Kuva AOP)

SM-liiga sakotti Tapparaa, jota poliisi epäilee terveydensuojelurikkomuksesta. Kaukalossa Tappara voitti tiistaina Kärpät.

JÄÄKIEKKO Liiga ilmoitti tiistaina käsitelleensä sisäisessä kurinpitomenettelyssä kahden Tapparan U20-pelaajan harjoittelussa viime viikolla tapahtunutta koronaeristyksen rikkomista sekä Liigan koronaturvallisuusohjeiden noudattamatta jättämistä. Jääkiekon SM-liiga Oy langetti Tapparalle rikkeestä sakkorangaistuksen.

Tapparan rangaistukset eivät välttämättä jää tähän. Sisä-Suomen poliisi nimittäin epäilee, että Tapparassa ollaan syyllistytty terveydensuojelurikkomukseen. Tutkinta on aloitettu.

Kaukalossa Tappara oli tiistaina kuitenkin terästä. Se kaatoi Kärpät 3-2-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen.

Kamppailu oli hyvin tasainen, eikä kumpikaan joukkue vienyt selkeästi peliä.

– Se oli tiukka maalin peli. Pelattiin kokonaisuutena ihan hyvin, mutta vähän nuo meille tulleet maalit olivat vähän semmoisia virheitä, mutta kokonaisuutena peli oli hyvää ja jämäkkää. Kireä peli, mutta tuon verran oltiin parempia, Tapparan kokenut hyökkääjä Kristian Kuusela sanoi C Morelle.

Kuusela teki tiistaina näyttävän alustuksen Maksim Matushkinin laukomaan Tapparan 1-0-maaliin. Syöttöpiste oli Kuuselalle jo kauden 32:s. Tilastot hämmentävät, sillä maaleja Kuusela on tehnyt tällä kaudella vasta kuusi.

– En mä tiedä. Olisi sitä välillä kiva maalejakin tehdä, mutta joku niistä syötöistä ne maalit tekee ja kun pystyy olemaan jotenkin joukkueelle avuksi, niin se on hyvä, Kuusela sanoi.

JYP esitti tiistaina SM-liigassa hienon nousun, kun se nousi 0-3-tappioasemasta tasatilanteeseen Lukkoa vastaan.

Lopulta Lukko vei kuitenkin voiton. Se oli tiistain ottelussa parempi 4-3-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen.

JYP on pelannut todella heikon kauden, mutta taistelutahto siltä ei ole kuollut.

– Alku oli meiltä heikko, eikä päästy ollenkaan Lukon kyytiin mukaan. Sitten parannettiin ja päästiin vähän itsekin pelivälineeseen kiinni, Mikko Viitanen JYPin valmennuksesta kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Totta kai olen äärimmäisen ylpeä, että kolmen maalin tappioasemasta noustiin sarjakärkeä vastaan vielä tasoihin ja olimme lähellä voittoa. Kyllähän se osoittaa joukkueesta sen, että selkärankaa on ja tahtoa taistella vielä jokaisessa pelissä, Viitanen sanoi.

Sarjassa kolmantena oleva Turun Palloseura joutui nöyrtymään. HPK oli parempi 2-1.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen ei pelin jälkeen selitellyt. Helminen kehui paljon vastustajaa ja heittäytyi jopa lyyriseksi.

– HPK oli hyvä. Heillä oli iso sydän, he taisteli. He pelasivat jääkiekkoa, kuten sitä pitää pelata. Meillä oli vain tyhjät taskut, Raipe sanoi.

Porissa tuli selvät lukemat. Ässät oli Jukureita parempi maalein 4-1.

Ässät jatkaa sijalla 11 ja yrittää kammeta itseään vielä karanteenissa olevan Sportin ohi viimeiselle pudotuspelipaikalle. Jukureiden kausi on päättymässä runkosarjaan. Se on sijalla 14.

Lahdessa KalPa kiri Pelicansin yli 4-2-voittoon. Pelicans on sarjassa kahdeksantena ja KalPa kuudentena. KalPa käy vielä tiukkaa taistoa Tapparan kanssa paikasta kuuden joukkoon.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: NHL:n surkeimmalla joukkueella karmea tappioputki – suomalaisilla henkisesti raskasta

Kommentoi Facebookissa