Täyssähköinen Jaguar I-Pace valittiin Euroopan Vuoden autoksi – jo 55 palkintoa vuoden aikana

Tuomariston 60 toimittajajäsentä valitsi Jaguarin voittajaksi kuuden muun finalistin joukosta.

Tuomariston 60 toimittajajäsentä valitsi Jaguar I-Pacen voittajaksi kuuden muun finalistin joukosta. (Kuva Jaguar)

Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta kun Jaguar on voittanut kyseisen palkinnon.

AUTOT Jaguar I-Pace on valittu European Car of the Year 2019 -palkinnon saajaksi, kun 60 tuomariston toimittajajäsentä valitsi mallin voittajaksi kuuden muun finalistin joukosta. Muut finalistit olivat Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Class ja Peugeot 508. Jaguar oli ainoa täyssähköauto finalistien joukossa.

European Car of the Year -tuomaristo koostuu moottorialan toimittajista 23 eri maasta. Palkinto tunnustaa tekniset innovaatiot, muotoilun, suorituskyvyn, tehokkuuden ja auton tarjoaman vastineen rahalle. Kisa oli äärimmäisen tasainen, sekä Alpine A110 että Jaguar I-Pace saivat 250 ääntä. Voiton I-Pacelle ratkaisi useammat ykkössijat.

– Olemme ylpeitä siitä, että ensimmäinen täyssähköinen automme voitti ensimmäisenä Jaguarina tämän arvostetun palkinnon. I-Pace on puhtaalta pöydältä muotoiltu ja suunniteltu Iso-Britanniassa. Se on teknisesti edistyksellisin täyssähköauto, Jaguar Land Roverin chief executive officer Dr. Ralf Speth sanoi.

Jaguar I-Pace on suunniteltu hyödyntämään täysimääräisesti sähköistä voimansiirtoa ja autolle räätälöityä alumiinirakennetta, joka tarjoaa urheiluauton suorituskyvyn ja SUV:n käytännöllisyyden. Myös lataaminen on tehty kuluttajalle helpoksi. Jaguarin latausverkoston kautta kuluttajalla on valittavissa yli 85 000 latauspistettä ympäri Eurooppaa.

Jaguar I-Pacen myynnistä 75 prosenttia on tullut Euroopasta ja se on voittanut 55 palkintoa vuoden aikana markkinoille tulostaan.

Jaguar I-Pace on valittu muun muassa Saksassa, Norjassa ja Iso-Britanniassa vuoden autoksi, BBC:n TopGear Magazinen vuoden sähköautoksi, Kiinan vuoden vihreäksi autoksi ja Autobest-lehden ECOBEST-palkinnon saajaksi.

Lue myös: Jaguar esitteli erikoisen ralliauton – avokattoisen F-Typen esikuva kilpaili 1950-luvulla

Kommentoi Facebookissa