Jaguar esitteli erikoisen ralliauton – avokattoisen F-Typen esikuva kilpaili 1950-luvulla

Jaguar päätti kehittää täysin toisenlaisen ralliauton lähinnä näytösmielessä.

Jaguar päätti kehittää täysin toisenlaisen ralliauton lähinnä näytösmielessä. (Kuva Jaguar)

Vaikka F-Typeillä ei ole tarkoitus kilpailla tosimielessä, ne on tehty FIA:n määräysten mukaisesti.

AUTOT Intalaisen Tatan omistaman Jaguarin myynti muodostuu nykyään pääosin katumaastureista, mutta brittimerkki on kuitenkin parhaiten tunnettu urheiluautoistaan. Yksi Jaguarin ikonisimmista sporteista on 70 vuotta sitten lanseerattu XK 120, jolla osallistuttiin aikoinaan myös kilpailutoimintaan rallia myöten.

Ian Applyard -niminen brittikuski kisasi nimittäin 1950-luvun alkupuolella avokattoisella XK 120:lla aikansa maineikkaimpiin kuuluvassa kisassa, eli reitiltään vaativassa Alppirallissa. Applyard osallistui Jaggellaan kolmeen perättäiseen Alppiralliin eikä saanut yhtään rangaistuspistettä. Jälki oli komeaa myös saarivaltakunnan omassa RAC-rallissa, josta brittikuski nappasi voiton avo-Jaguarillaan.

Ralliautot ovat kehittyneet noista ajoista huimasti, ja avomallinen kilpuri olisi nykyisessä WRC:ssä mahdottomuus jo ajatuksen tasolla. Tämänhetkiset ralliautot on tehty massamerkkien pikkuautojen koreihin, mutta tekniikka on täysin toista maata. Nykyisiä rallitykkejä vauhdittaa 1,6-litrainen turbonelonen, joka on yhdistetty kehittyneeseen nelivetotekniikkaan.

Jaguar päätti kuitenkin kehittää täysin toisenlaisen ralliauton lähinnä näytösmielessä. Avomallisen F-Type Roadsterin pohjalta kehitetty rallipeli toimii kunnianosoituksena 70 vuotta täyttävälle XK 120:lle, ja se mainostaa samalla F-Typestä tällä hetkellä tarjolla olevaa Chequered Flag -erikoismallia.

Autoissa on turvakaaret, vaahtosammutin, kuusipistevöillä varustetut kisapenkit ja nokalla komeilevat lisävalot.
Autoissa on turvakaaret, vaahtosammutin, kuusipistevöillä varustetut kisapenkit ja nokalla komeilevat lisävalot. (Kuva Jaguar)

Uusia ralli-Jaggeja on itse asiassa tehty kaksi kappaletta, mutta siihen sarja sitten jääkin. Autot on tarkoitettu valmistajansa mainostarkoituksiin, eli niitä ei olla tarjoamassa asiakkaille asti. Rallimallisia F-Typejä vauhdittaa katuautoonkin saatavilla oleva kaksilitrainen Ingenium-turbonelonen, joka luovuttaa 300 hevosvoimaa. Teholukema on jo lähellä nykyisiä WRC-kilpureita, mutta niistä poiketen Jaguar on pelkästään takavetoinen.

Vaikka F-Typeillä ei ole tarkoitus kilpailla tosimielessä, ne on tehty FIA:n määräysten mukaisesti. Niinpä autoissa on turvakaaret, vaahtosammutin, kuusipistevöillä varustetut kisapenkit ja nokalla komeilevat lisävalot. Jarrut on puolestaan päivitetty nelimäntäisillä satuloilla ja uritetuilla levyillä varustettuihin vauhdinhillitsimiin.

Iskunvaimentimia pystyy säätämään kolmeen eri asentoon, ja jouset on vaihdettu vakiomallia pehmeämpiin sorateitä silmälläpitäen. Muutokset viimeistellään rallikäyttöön tarkoitetuilla vanteilla ja renkailla, tasauspyörästön lukolla ja mekaanisella käsijarrulla. Molempia autoja on jo testattu Etelä-Walesissa sijaitsevan Walters Arenan rallipätkillä, ja seuraavaksi rallimalliset F-Typet nähdään Jaguarin omissa tapahtumissa.

Lue myös: Jaguar haastaa McLarenin ja kumppanit – F-Typen seuraajasta tulee keskimoottorinen hybridisuperauto

Kommentoi Facebookissa