Teemu Pukin Norwichin tipahtaminen varmistui

Teemu Pukki pelaa Valioliigassa Norwichin joukkueessa (Kuva: Norwich City)

Teemu Pukki pelaa Norwichin joukkueessa. (Kuva Norwich City)

Teemu Pukin Norwichin putoaminen Valioliigasta on nyt varmaa. Saman kohtalon Pukki ja Norwich kokivat 2020.

JALKAPALLO Lauantaina varmistui, ettei Teemu Pukki pelaa ensi kaudella Englannin Valioliigaa ainakaan Norwich Cityssa. Tämä sinetöityi, kun Norwich hävisi Birminghamissa Aston Villalle maalein 0-2.

Norwichilla on pelaamatta kaudestaan vielä neljä ottelua. Viimeisenä putoamisviivan yläpuolella olevalla Leeds Unitedilla on 13 pistettä Norwichia enemmän, joten Norwichilla ei ole enää mahdollisuutta nousta Leedsin edelle.

Norwichin putoaminen ei sinänsä ole yllätys. Joukkueen pelaajamateriaali on sarjan heikoimpia. Sarjapaikan säilyttäminen ei ollut lähelläkään.

Pukki pelasi nyt toisen kautensa Valioliigassa. Kuten hänen edellisellä kaudellaan 2019-20, oli kohtalona tälläkin kerralla Norwichissa putoaminen.

Norwichissa Pukki on pelannut neljän kauden ajan. Ne ovat sisältäneet loisteliaita otteita toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissa sekä tuskaisia pelejä Valioliigassa.

Pukki on esiintynyt Valioliigassa kyllä edukseenkin mätettyään paljon maaleja. Se ei kuitenkaan ole riittänyt, koska joukkue ei ole riittävän hyvä.

Norwich päätti käyttää optionsa Pukin palveluksiin myös ensi kaudelle. Todennäköisesti seura kuitenkin harkitsee vakavasti Pukin kauppaamista toiseen seuraan.

Ainakin Espanjan pääsarjaseura Celta Vigo on kiinnostunut Pukista. Kysyntää löytynee varmasti muistakin Euroopan pääsarjaseuroista.

Pukilla itsellään ei välttämättä ole enää motivaatiota pelata kolmatta kautta Englannin kakkostasolla, jos uralla löytyy mahdollisuuksia pelata vielä Euroopassa kovan tason pääsarjassa. Pukki on 32-vuotias, joten montaa kautta huipulla hänellä ei enää ole jäljellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajista tuttu Petteri Forsell järjesti hurjan shown

Kommentoi Facebookissa