Teemu Pukki osui jälleen – sai 50 maalia täyteen

Teemu Pukki laukoo maaleja Norwichin paidassa.

Teemu Pukki laukoo maaleja Norwichin paidassa. (Kuva AOP)

Teemu Pukki teki Englannin kakkossarjassa 50. maalinsa.

JALKAPALLO Teemu Pukki onnistui maalinteossa sunnuntaina, kun hänen joukkueensa Norwich City kukisti Sheffield Wednesdayn Englannin kakkossarjassa The Championshipissa maalein 2–1. Pukki tälläsi oikealla jalallaan pienestä kulmasta ylänurkkaan.

Tällä kaudella Pukki on tehnyt The Championshipissa 21 maalia. Sarjassa hänellä on tilillään nyt 50 maalia. Hän on tehnyt ne kaikki kahden kauden aikana 75 ottelussa.

Saavutus on kova. Sky Sportsin mukaan kukaan muu pelaaja ei ole onnistunut Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 50 maaliin niin lyhyessä ajassa.

Pukki on myös ainoa pelaaja, joka on tehnyt 50 maalia Championshipissa vuosina 2018-2021. Kaudella 2019-2020 Pukki ja Norwich pelasivat kaiken lisäksi Valioliigassa, joten yksi kausi Pukilta jäi Championshipissa väliin.

Championshipin tämän kauden maalipörssissä Pukki on toisena. Kärjessä oleva Brentfordin Ivan Toney on tehnyt 26 maalia.

Norwich johtaa Championshipia kymmenen pisteen erolla toisena olevaan Watfordiin. Kolmantena oleva Swansea on Watfordin kanssa tasapisteissä.

Kaksi parasta nousee Valioliigaan suoraan. Sijoille 3-6 päätyneet joukkueet karsivat kolmannesta nousupaikasta.

Norwichilla on jäljellä vielä kymmenen ottelua. Seitsemän voittoa niistä riittäisi nousun varmistamiseen. Todennäköisesti pienempikin määrä. Ellei yllättävää romahdusta tapahdu, pelannee Norwich ensi kaudella Valioliigassa.

Pukin sopimus Norwichin kanssa jatkuu vielä ensi kauden. Lisäksi Norwichilla on optio yhteen lisävuoteen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestareiden liiga jatkuu ilman Ronaldoa ja Messiä

Kommentoi Facebookissa