Teemu Pukki vaikeuksissa Englannissa – lähtee hakemaan yllätyspisteitä Tanskasta

Teemu Pukki pelasi Valioliigassa Norwichin joukkueessa (Kuva: Norwich City)

Teemu Pukki pelasi Valioliigassa Norwichin joukkueessa. (Kuva Norwich City)

Teemu Pukin edustama Norwich uhkaa jäädä ulos Valioliigan nousukarsinnoista. Toivoa kuitenkin on, kuten Pukilla on ensi viikolla myös Huuhkajien Tanska-ottelussa Kööpenhaminassa.

JALKAPALLO Teemu Pukin ja hänen seurajoukkueensa Norwich Cityn kausi Englannin jalkapallon kakkossarjassa The Championshipissa on ollut hankala. Keskiviikkona Norwich jatkoi ailahteluaan jäätyään 1-1 -tasapeliin Huddersfieldin vieraana.

Norwich oli hakemassa niin sanottuja pakkopisteitä. Onhan Huddersfield sarjassa toiseksi viimeisenä.

Pukki ei ollut Norwichin avauksessa. Hän tuli vaihdosta kentälle 42. minuutilla. Maalin makuun Pukki ei päässyt.

Norwich on sarjataulukossa seitsemäntenä. Kuuden parhaan joukkoon pääsy veisi Valioliigan nousukarsintoihin. Kuutospaikkaan Norwichilla on matkaa neljä pistettä.

Pukki vakuuttelee, ettei ole menettänyt toivoaan siitä, etteikö Norwich voisi palata Valioliigaan, vaikka nousu pitäisikin tehdä pidemmän kaavan kautta.

– Ollut vähän vaihteleva vuosi. Valmentaja vaihtui, kun ei oikein pelit onnistuneet. Nyt näyttää vähän paremmalta. Taistellaan playoff-paikasta noususta Valioliigaan kauden päätteeksi, Pukki sanoi Rebeet-juoman sponsoritilaisuudessa ennen Huddersfield-ottelua.

– Itselläni ja joukkueelle olisi voinut mennä paremminkin, mutta kyllä tässä on vielä mahdollisuus nousuun Valioliigaan. Sen eteen tehdään töitä koko ajan, Pukki jatkoi.

Ensi viikolla Pukki nähdään Suomen maajoukkuepaidassa. Huuhkajat kohtaa torstaina pelattavassa EM-karsintaottelussa Tanskan Kööpenhaminan Parkenilla.

Viimeksi Pukki pelasi Tanskaa vastaan Parkenilla EM-kisoissa 2021. Silloin Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen sai kesken pelin sydänkohtauksen, josta onneksi selvisi.

– Oli varmaan urani tunteellisin ottelu tähän mennessä tapahtumista johtuen, Pukki muistelee.

Parken on Pukille tuttu paikka. Pelasihan hän kolmen vuoden ajan kööpenhaminalaisseura Bröndbyssä.

– Siellä on aika monta peliä tullut pelattua Tanskan vuosinakin. Ihan kiva tehdä paluu Tanskaan ja päästä pelaamaan siellä. Tanska on lähtökohtaisesti kovin jengi tässä lohkossa, joten lähdetään hakemaan jonkinmoisia yllätyspisteitä sieltä, Pukki toteaa ensi viikon haasteesta.

Huuhkajat voitti Tanskan EM-kisoissa 2021, mutta ei päässyt alkulohkostaan jatkoon.

– Tavoitteena on taas kisoihin mennä. Ei ole helppoa, mutta viimeksi sinne kisoihin päästiin. Halutaan ehdottomasti mukaan uudestaan ja vähän paremmalla menestyksellä. Vähän jäi hampaankoloon edellisistä kisoista, Pukki päätti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jalkapallon MM-turnaus pöhöttyy – Huuhkajilla silti epärealistinen mahdollisuus

Kommentoi Facebookissa