Teemu Pukki valittiin Valioliigan kuukauden pelaajaksi – ”En ihan odottanut”

Teemu Pukki on Valioliigan ensimmäinen suomalaismaalintekijä 11 vuoteen

Teemu Pukki oli ensimmäinen Valioliigan suomalaismaalintekijä 11 vuoteen. (Kuva AOP)

Teemu Pukki teki kolmessa ensimmäisessä pelissään Valioliigassa viisi maalia.

JALKAPALLO Norwich Cityn Teemu Pukki on valittu Englannin Valioliigan elokuun parhaaksi pelaajaksi. Pukki teki kolmessa ensimmäisessä pelissään Valioliigassa viisi maalia.

Pukki pääsikin heti valinnastaan kuultuaan kommentoimaan saamaansa kunnianosoitusta suomalaismedialle. Hän myönsi, ettei ihan osannut odottaa moista starttia.

– Totta kai tosi mahtavaa. Hieno juttu. En ihan osannut kuvitella, että tämmöinen tulisi tähän alkuun, kun Valioliigan kausi alkoi, Pukki sanoi.

Tuttuun tapaan Pukki painottaa jalkapallon olevan joukkuepeli. Norwich Cityn pelikaverit saavat kiitokset.

– Hyvin on menneet noi pelit, tai hyvin on tullut maaleja. Totta kai siitä pitää kiittää joukkuekavereita ja valmennusta, jotka ovat mahdollistaneet sen.

Pukki teki kolmeen ensimmäiseen otteluun viisi maalia. Se oli yllätys hänelle itselleenkin.

– Ihan hyvin on tullut maaleja. En ihan odottanut, että tulisi tällainen alku. Odotin, että teen kyllä maaleja Valioliigassa, mutta ehkä ihan en odottanut, että viisi maalia olisi tullut näin nopeasti. Mutta vielä ollaan alkuvaiheessa ja pitää tehdä lisääkin maaleja, että voisi olla tyytyväinen tähän kauteen.

Viime lauantaina Pukki ja Norwich jäivät Lontoossa kuitenkin maaleitta. West Ham voitti 2-0.

– Se oli eka semmoinen heikompi matsi koko joukkueelta. Ei oikein päästy pelaamaan meidän peliä. Siinä ei oikeastaan tullut yhtään kunnon paikkaa. West Ham oli aika hyvin scoutannut meidät ja osasi pitää meidät hyvin poissa vaarapaikoilta. Ekaa kertaa olin selvästi pettynyt peliin tällä kaudella, Pukki arvioi Lontoo reissun annin.

Norwich on pelannut neljä ottelua ja hävinnyt niistä kolme. Liverpoolia ja Chelseaa vastaan Pukki ja kumppanit eivät tietenkään olleet suosikkejakaan.

– Ollut aika kovia joukkueita vastassa. Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan voittaja. Hyvä, että ollaan saatu pistetili auki. Yksi voitto alla, mutta olisin toivonut enemmän pisteitä. Mutta pitkä kausi on vielä edessä, Pukki arvioi.

Pukin mukaan Valioliiga ei ole tarjonnut hänelle tason valossa merkittävämpiä yllätyksiä. Tarkkana siellä pitää tietysti olla, kun vastassa on kovaa luuta.

– Tolla tasolla virheistä rangaistaan vähän kovemmin. Jos tehdään puolustuksessa virheitä, niin aika hyvällä prosentilla vastustaja on tehnyt maaleja. Tietysti vastassa on kovempia pelaajia.

Kova mediamylläkkä ei häiritse. Tästä Pukki kiittää Norwichia.

– Onhan se ihan eri maailma, mutta hyvin seura pitää mun puoliani. Pelien jälkeen on pakollinen mixed zone, mutta muuten olen saanut olla aika rauhassa.

Seuraavaksi Pukki nähdään tositoimissa Suomen maajoukkuepaidassa. Suomi kohtaa EM-karsintaottelussa torstaina Tampereella Kreikan ja sunnuntaina Italian.

Haastattelu Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki jäi ensi kertaa maaleitta – suomalaisvahti loistaa Italiassa

Kommentoi Facebookissa